Lukuaika: 2 minuuttia

Kun puhumme unelmien täyttymyksestä, mielessämme on yleensä suuria saavutuksia, materiaalisia tavoitteita tai perheen perustamista. Kuitenkin unelmat voivat olla myös paljon pienempiä ja henkilökohtaisempia, kuten matkustaminen unohdettuihin maisemiin.

Kuinka moni meistä onkaan haaveillut pakenevansa arjen velvollisuuksia ja matkustavansa jonnekin, missä matkailijavirrat eivät vielä ole kuluttaneet luonnonrauhaa? Moni on varmasti haaveillut kokemuksesta, jossa saa todella kokea omakohtaisesti uutta ja tuntematonta.

Henkilökohtaisesti olin aina unelmoinut matkustamisesta, mutta aikataulujen, taloudellisen tilanteen ja muiden esteiden takia en ollut päässyt toteuttamaan unelmaani. Kuitenkin eräänä päivänä päätin, että en enää odottaisi täydellisiä olosuhteita, vaan rikkoisin rutiinit ja lähtisin seikkailemaan.

Päätin lähteä mukaan matkalle, jonka aikana tunsin voivani jättää kaiken muun taakseni ja keskittyä täysin uusiin kokemuksiin ja ympäristöön. Matkan tarkoituksena oli löytää paikkoja, joissa ei ollut turisteja ja joita ei mainostettu matkailuesitteissä. Halusin löytää aivan uudenlaisen kohteen ja tuntea autenttisesti sen oman viehätyksen.

Matka alkoi hankaluuksilla, mutta se oli vain pieni osa kokemusta. Muutaman tunnin patikoinnin jälkeen olin lopulta perillä, tuhansien vuosien takaisessa kulttuurimaisemassa. Tuijotin henkeäsalpaavaa kauneutta, josta en tiennyt edes unelmoineeni. Auringonnousun aikana vuoret värittyivät säkenöivän punaisiksi ja usvainen sumu sumensi maiseman. Sain hetken tuntea olevani osa jotain suurempaa, osa luonnon kauneutta.

Henkilökohtaisesti tunnistin unelmieni vuoristomaaston, mutta se oli täysin vieraalta maalta eikä se ollut turmeltunut matkailun paineissa. Maisema ei tarjonnut hotelleja, ravintoloita tai matkapaketteja, vaan vain aitoa ja alkuperäistä vuoristoelämää.

Yhtenä päivänä paikallinen paimen tuli tervehtimään minua. Hänellä oli mukanaan vain laukku, jossa oli makuupussi ja ruokaa. Hän ilmoitti viettävänsä yön luonani ja halusi opettaa minulle taitojaan ja tarinoitaan. Se yksinkertainen ilo, joka paimenella oli, oli hätkähdyttävää. Hän ei tarvinnut luksusta tai omaisuutta, vaan toi mukanaan vain elämän lämpöä. Hän oli ottanut minut vastaan avoimesti ja tarjonnut minulle ystävyyttään.

Matkani unohdettuihin maisemiin on antanut minulle paljon. Se ei vain täyttänyt unelmaani, mutta antoi minulle hyvin paljon enemmän. Se antoi minulle kokemuksen, jota ei voi ostaa rahalla. Se antoi minulle mahdollisuuden nähdä ja kokea sekä ymmärtää elämän yksinkertaisuutta ja kauneutta. Se avasi silmäni ja miekkoseni uudelle tavalle nähdä maailma ja sen ihmeitä.

Jokaisen meistä tulisi joskus matkustaa unohdettuihin maisemiin. Matkustakaa ja löytäkää uusi kauneus ja merkitykset. Elämässä on enemmän kuin vain rutiineja ja velvollisuuksia – on elämän seikkailuja, jotka antavat meille mahdollisuuden unelmoida ja toteuttaa unelmamme ja löytää jotain uutta itsestämme.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö