Lukuaika: < 1 minuutti

Munakoiso on monipuolinen, maukas ja terveellinen vihannes, jota kannattaa hyödyntää ruoanlaitossa. Se sopii erinomaisesti esimerkiksi grillattavaksi, uunissa paistettavaksi tai täytettäväksi. Tässä artikkelissa esittelemme yhden herkullisen tavan valmistaa munakoiso – näyttävän munakoisovuoan, joka valmistuu helposti ja nopeasti.

Ainekset:
– 2-3 munakoisoa
– 400g tomaattimurskaa
– 1 sipuli
– 2 valkosipulinkynttä
– 2 dl juustoraastetta (esim. mozzarella)
– tuoreita yrttejä (esim. basilika, oregano)
– suolaa
– mustapippuria
– oliiviöljyä

Valmistusohje:

1. Aloita valmistamalla tomaattikastike. Kuori ja pilko sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna kattilassa ruokalusikallinen oliiviöljyä ja lisää sipulisilppu. Kuullota hetki ja lisää sitten tomaattimurska. Anna kastikkeen kiehua miedolla lämmöllä noin 10-15 minuuttia, kunnes se paksunee hieman. Mausta kastike suolalla, mustapippurilla ja tuoreilla yrteillä.

2. Leikkaa munakoisot noin puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi. Voit tarvittaessa ripotella päälle hieman suolaa ja anna viipaleiden “itkeä” noin 10 minuuttia, jotta ylimääräinen neste poistuu.

3. Kun tomaattikastike on valmis, voitele uunivuoka ja laita pohjalle ohut kerros kastiketta.

4. Asettele sen jälkeen munakoiso-viipaleet vuokaan. Voit halutessasi harjata viipaleiden päälle hieman oliiviöljyä.

5. Laita päälle kerros tomaattikastiketta ja toista sama kerros vuuanpohjan kanssa. Lusikoi päälle vielä hieman kastiketta.

6. Ripottele vuokaan juustoraastetta ja laita vuoka uunin keskitasolle 200 asteeseen noin 25 minuutiksi tai kunnes juustoraaste on saanut kauniin vaaleanruskean värin.

7. Ota vuoka uunista ja anna sen hieman jäähtyä ennen tarjoilua. Viimeistele annokset tuoreilla yrteillä.

Nauti näyttävästä ja maukkaasta munakoisovuoasta vaikkapa raikkaan salaatin ja leivän kanssa. Voit myös tarjota sitä lisänä grilliruoan tai lihan kanssa. Munakoiso on mainio raaka-aine, josta saat helposti monipuolista ja herkullista ruokaa. Hyödynnä siis sitä rohkeasti ruoanlaitossa ja ihastu sen moniin mahdollisuuksiin!

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö