2024/03/28

Terassi on monelle tuttu paikka rentoutumiseen ja yhdessäoloon, mutta tiedätkö, että se voi myös toimia mainiona treenipaikkana? Terassitreeni tarjoaa vaihtelua perinteisiin kuntosalitreeneihin ja samalla nautit raikkaasta ulkoilmasta. Tässä artikkelissa kerromme, kuinka voit hyödyntää omaa terassiasi tehokkaana treenialueena!

Terassitreeni-ideoita

1. Kehonpainotreeni

Terassin loivat portaat tai tasainen alusta tarjoavat mainion paikan kehonpainolla tehtäville treeneille. Voit esimerkiksi tehdä askelkyykkyjä portaiden askelmilla tai punnerruksia terassin lattialla. Parhaimmillaan kehonpainotreeni on todella tehokasta ja saat varmasti hien pintaan!

2. Kuntopyöräily

Jos terassisi on tarpeeksi suuri, voit tuoda sille kuntopyörän ja tehdä tehokkaan pyöräilytreenin ulkoilmassa. Pyöräily tuottaa lihaskuntoharjoitteluakin paremman rasituksen jaloille ja se sopii hyvin myös sydän- ja verenkiertoelimistön treenaamiseen.

3. Hyppyharjoitukset

Terassi on täydellinen paikka harjoitella hyppimistä! Voit esimerkiksi hypätä terassin reunan yli vuorotellen jalalla ja tehdä sitä myös eteen- ja taaksepäin. Hyppyharjoitukset kehittävät jalkojen lihaksia, koordinaatiokykyä ja tasapainoa.

4. Vatsalihakset kuntoon

Monilla on haaveena saada vahvat ja kiinteät vatsalihakset. Terassi tarjoaa mahdollisuuden monipuolisiin vatsalihastreeneihin. Voit esimerkiksi roikkua tikkaiden laidasta ja tehdä jalkojen nostoja tai vuorotellen nostaa polvia ylös vatsalihasten aktivoimiseksi.

5. Treenivälineet mukaan ulos

Terassilla on usein tilaa myös pienemmille treenivälineille, kuten käsipainoille, vastuskuminauhoille tai jumppapalloille. Näiden avulla voit tehdä monipuolisempia ja vaihtelevampia treenejä terassillasi.

6. Stretching

Treenin jälkeen on tärkeää huolehtia myös kehon palautumisesta ja venyttely on tärkeä osa sitä. Terassin avarassa tilassa on helppo tehdä venyttelyjä esimerkiksi jaloille ja selälle. Voit myös käyttää ulkokattauksen tuoleja apuna erilaisissa venytyksissä.

Huomioi nämä asiat

Ennen treenaamista on tärkeä huomioida muutamia asioita, jotta terassitreeni ei aiheuta vahinkoja ja nautit siitä täysin rinnoin.

– Huolehdi, että terassisi on riittävän lujarakenteinen ja turvallinen treenaamiseen.
– Varmista, että treeniä tehdessäsi olet turvallisessa ympäristössä ja et aiheuta vaaraa itsellesi tai muille.
– Tee alkuverryttely ennen treeniä ja loppuvenyttely treenin jälkeen.
– Pukeudu säänmukaisesti ja käytä tarvittaessa aurinkovoidetta ja hattua suojaamaan ihoa.
– Muista juoda riittävästi vettä treenin aikana ja sen jälkeen.
– Jos sinulla on terveysongelmia tai olet raskaana, muista aina kysyä lupa ja ohjeet lääkäriltä ennen treenin aloittamista.

Terassitreeni tarjoaa monipuolisen ja hauskankin vaihtoehdon sisätiloissa tehtäville treeneille. Lisäksi saat nauttia raikkaasta ulkoilmasta ja kauniista säästä samalla kun treenaat. Muista kuitenkin aina olla turvallisuuden ja terveyden kannalta varovainen ja nauti terveellisestä ja tehokkaasta treenistä terassilla!


Satunnainen:


Vastaavia:


24h suosituimmat artikkelit:


Juho Saastamoinen, Turku

www.juhosaastamoinen.fi
www.juhosaastamoinen.com

Palautetta? Kysyttävää?
Lähetä WhatsApp: tästä


Generoitu: 2024/04/27 05:41.45