2024/03/29

Suomalainen maaseutukylä oli tunnettu vain paikallisesti, kunnes vuonna 2005 tapahtui jotain, mikä muutti sen kertaheitolla. Pienestä kylästä lähti liikkeelle menestystarina, joka kasvoi nopeasti kansainväliseksi ilmiöksi.

Kaikki alkoi, kun 17-vuotias nuorukainen Toni palasi vaihdosta ulkomailta takaisin kotikyläänsä. Hän huomasi, että kylän nuoret olivat juuttuneet paikalleen eikä heillä ollut mahdollisuuksia kouluttautua tai löytää työtä muualta. Tämä sai Tonin pohtimaan, miten hän voisi auttaa nuoria kylällään löytämään omat vahvuutensa ja unelmansa.

Niinpä Toni päätti perustaa kylään nuorisokeskuksen, jossa nuoret voisivat harrastaa ja opiskella erilaisia taitoja. Hän sai kylän vanhemmat innostumaan ajatuksesta ja saikin heiltä tukea ja apua keskuksen perustamiseen. Nuorisokeskus tarjosi nuorille muun muassa kädentaitoja, musiikkia ja videoiden tekoa.

Kylän nuorisokeskus sai nopeasti koko maan huomion ja Toni pääsi kertomaan tarinastaan esimerkiksi televisio-ohjelmissa ja lehdissä. Myös muut kylät alkoivat kiinnostua Tonin toiminnasta ja hänen luomaansa menestysmalliin. Vuonna 2009 Toni pääsi puhumaan YK:n nuorisokonferenssissa ja sai vielä lisää näkyvyyttä.

Keskuksen toiminta ja sen tarinasta inspiroituneet kylät alkoivat kerätä myös kansainvälistä huomiota. Nuorten tekemät videopätkät ja käsityöt alkoivat päätyä kansainvälisille festivaaleille ja nuorisokeskus sai vierailijoita ympäri maailmaa.

Vuonna 2012 Toni järjesti ensimmäiset kansainväliset nuorisokonferenssit kylään ja siellä nuoret ympäri maailmaa pääsivät jakamaan kokemuksiaan, oppimaan uusia taitoja ja verkostoitumaan. Nuorisokonferenssit järjestettiin joka vuosi ja ne kasvoivat suuremmiksi ja suositummiksi.

Nuorisokeskuksen ja nuorisokonferenssien ansiosta kylän nuoret saivat uusia mahdollisuuksia, ja moni heistä pääsi jatko-opiskelemaan tai löysi töitä muualta Suomesta ja ulkomailta. Kylästä tuli tunnettu menestystarina ja se nosti myös koko Suomen maailmankartalle nuorten yrittäjien ja kekseliäiden ideoiden kehtona.

Nyt kylä on täynnä elämää ja nuorisokeskus on kasvanut suureksi organisaatioksi, joka tarjoaa monipuolisia mahdollisuuksia nuorille kaikkialla Suomessa. Tonista tuli paitsi menestyvä liikemies, myös esikuva ja inspiraationlähde monille nuorille yrittäjille ympäri maailmaa.

Pieni kylä, josta ei ollut koskaan kuultu ennen vuotta 2005, on nyt tunnettu ja arvostettu paikka, jossa menestyksekkäät tarinat saavat alkunsa. Tonin rohkeus ja sinnikkyys muuttaa maailmaa yhdestä pienestä paikasta on osoitus siitä, että kaikki on mahdollista, kun uskalletaan unelmoida ja toimia niiden toteuttamiseksi. Pienestä suureksi – tarina on osoitus siitä, että menestystä löytyy myös maaseudulta, ja että yhdessä tekemällä voi saada aikaan suuria asioita.


Satunnainen:


Vastaavia:


24h suosituimmat artikkelit:


Juho Saastamoinen, Turku

www.juhosaastamoinen.fi
www.juhosaastamoinen.com

Palautetta? Kysyttävää?
Lähetä WhatsApp: tästä


Generoitu: 2024/04/27 05:41.24