5274 artikkelia

2024/03/31

Maailmanluokan musiikki täyttää jälleen suomalaisen musiikin ystävien korvat ja mielen Suomen suurimmassa kaupungissa, Helsingissä. Tänä vuonna musiikin ystävät pääsevät nauttimaan huippuluokan esiintyjistä eri puolilta maailmaa, kun Helsinki Music Centre kutsuu kaikki tulemaan ja kuuntelemaan.

Vuodesta 2011 lähtien järjestetty Helsinki Music Centre on kasvanut yhdeksi Euroopan merkittävimmistä konsertti- ja tapahtumapaikoista, joka tarjoaa musiikkia laidasta laitaan. Tänä vuonna tapahtuma järjestetään 7.-9. helmikuuta ja sen ohjelmassa on luvassa monipuolista musiikkia eri genreistä, kuten klassisesta musiikista jazz- ja poppiin, sekä perinteisestä että modernista.

Tilaisuuden avaa pitkän linjan suomalaista musiikkia edustava Sibelius-Akatemian sinfoniaorkesteri, jonka jälkeen lavalle nousevat kotimaiset huippuartistit Jukka Perko ja Emma Salokoski esittäen yhdessä Ikivirsi-albumillaan tulkittuja suomalaisia kansanlauluja. Perjantain huipentaa kansainvälinen jazzkitaristi Ulf Wakenius ja hänen yhtyeensä, jotka tarjoavat kuulijoilleen eeppisen jazzmatkan.

Lauantain pääesiintyjäksi on kutsuttu Grammy-palkittu ja uransa aikana yli 70 miljoonaa levyä myynyt kanadalainen folk-rock laulaja ja lauluntekijä Bryan Adams. Hänen konserttinsa on ollut jo pitkään toivelistalla niin Helsingissä kuin muualla Suomessa, ja tarjoaa nyt tilaisuuden nähdä artistin livenä. Adamsin keikka on myös tapahtuman ainoa maksullinen konsertti, mutta varmasti jokaisen euron arvoinen.

Helsinki Music Centerin ohjelma ei kuitenkaan rajoitu vain musiikkiin ja konsertteihin. Tapahtumassa on tarjolla myös musiikkiaiheisia luentoja, työpajoja ja näyttelyitä. Esimerkiksi suomalaisen muusikon ja säveltäjän Esa-Pekka Salon luennolla pääsee tutustumaan tarkemmin nykyhetken musiikkimaailmaan ja sen haasteisiin ja mahdollisuuksiin.

Tapahtumaan on vapaa pääsy suurimmassa osassa konsertteja, ja lippuja myös Bryan Adamsin konserttiin on tarjolla edulliseen hintaan. Helsinki Music Centerin tarkoituksena on tarjota musiikkia kaikille musiikin ystäville ja herättää kritiikkiä ja keskustelua musiikkiin liittyvistä aiheista.

Tule ja kuule – Helsinki Music Centre tarjoaa viikonlopun täynnä maailmanluokan musiikkia ja mahdollisuuden nauttia musiikista eri muodoissaan. Tapahtuma tarjoaa myös täydellisen mahdollisuuden tutustua uusiin artisteihin ja tutustua heidän musiikkiinsa. Varmista paikkasi jo nyt ja tule osaksi musiikin juhlaa!