Lukuaika: < 1 minuutti
Matkailu on yksi suosituimmista tavoista rentoutua ja kokea uusia elämyksiä. Luonnon kauneus ja rauha tarjoavat täydellisen ympäristön irtautua arjen kiireestä ja vilinästä. Suomessa on lukuisia upeita paikkoja, joissa voi nauttia autuaista hetkistä upeissa maisemissa.

Yksi suosituimmista paikoista on Suomen kansallismaisema, Koli. Kolin kansallisparkin maisemat ovat kuin suoraan satukirjasta. Vaellusreitit ylös Kolin huipulle tarjoavat upeita näkymiä Pieliselle ja alapuolisille järvimaisemille. Talvisin Koli muuttuu lumisten puiden ja järven ympäröimäksi maagiseksi maisemaksi. Kolin upeat maisemat tarjoavat täydellisen ympäristön rentoutumiseen ja luonnon ihailuun.

Myös Suomen eteläisin ja aurinkoisin saaristo, Ahvenanmaa, on täynnä upeita maisemia. Nauvo-Pargas-alueen saaristossa sijaitseva Utö on yksi Suomen kauneimmista saarista. Pienen tien päässä sijaitseva Utön majakka tarjoaa upeat näkymät Itämerelle ja ympäröiville saarille. Majakkasaarella voi myös yöpyä majakkahotellissa ja kokea ainutlaatuisen merellisen tunnelman.

Luoteis-Suomessa, Kemijoen varrella sijaitsee upea Pyhä-Luosto kansallispuisto. Maisemat ovat täynnä karuja tuntureita, syviä rotkoja ja kauniita laaksoja. Alueella on runsaasti patikointi- ja hiihtoreittejä, jotka tarjoavat upeita maisemia kaikkina vuodenaikoina. Erityisesti talvella Pyhä-Luoston maisemat ovat kuin lumikoristeisia postikortteja.

Etelä-Suomen kauneimpia järvialueita on Saimaa. Savonlinnan ja Savonrannan välinen alue on tunnettu kauniina järvimaisemana ja monet mökkeilijät ja kesämökkiläiset suuntaavat sinne nauttimaan järvimaisemista ja uimisen ja saunomisen iloista. Saimaa tarjoaa myös runsaasti mahdollisuuksia veneilyn, kalastuksen ja melomisen harrastamiseen sekä saariston tutkimiseen.

Suomen kaakkoiskulmassa sijaitsee upea Repoveden kansallispuisto, joka tarjoaa monipuolisia maisemia. Alueella on useita rotkoja, kallioita ja järviä, jotka ovat erityisen kauniita syksyllä, kun lehtimetsä saa upeat ruskan väritykset. Repoveden kansallispuisto on myös suosittu retkeily- ja patikointikohde, jossa voi yöpyä teltassa, laavulla tai vuokramökissä.

Suomen upeat maisemat tarjoavat mahdollisuuden nauttia luonnon kauneudesta ja rauhasta. Matkailijat voivat unohtaa hetkeksi arjen murheet ja rentoutua upeissa ympäristöissä. On tärkeää muistaa suojella ympäristöä ja jättää se siistinä myös tuleville matkailijoille. Suomessa on lukemattomia muitakin upeita paikkoja, jotka tarjoavat autuaita hetkiä upeissa maisemissa ja jokainen matkailija löytää varmasti omat suosikkinsa.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA vaalit Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö