Lukuaika: 2 minuuttia
Ruoka on yksi ihmisen perustarpeista, mutta samalla se voi olla paljon enemmän kuin pelkkä ravintoaineiden lähde. Ruoka voi olla myös iloa, nautintoa ja rakkautta. Me suomalaiset olemme tunnettuja hyvistä ruokatottumuksistamme ja monipuolisesta ruokakulttuuristamme. Suomalaiselle ruoka on tärkeä osa perhe-elämää, ja ruoanlaitto on tapa ilmaista rakkautta läheisillemme.

Arjen kiireessä ruoanlaitto saattaa helposti jäädä taka-alalle ja päätyä turvautumaan nopeisiin ja vähemmän terveellisiin vaihtoehtoihin. Mutta ruoan ei tarvitse olla vaikeaa tai aikaa vievää ollakseen herkullista ja ravitsevaa. Tässä artikkelissa jaan muutamia omia suosikkireseptejäni arkeen ja juhlaan, jotka sopivat niin aloitteleville kokkeille kuin kokeneillekin ruoanlaittajille.

Aamiaiselle suosittelen kaurapuuroa, joka on helppo, terveellinen ja monipuolinen vaihtoehto. Keitä 2 dl kaurahiutaleita ja 2 dl vettä kattilassa ja lisää maun mukaan esimerkiksi kanelia, hunajaa ja marjoja. Voit myös lisätä puolikkaan banaanin joukkoon ja soseuttaa sen muiden aineiden joukkoon antamaan makeutta ja rakennetta puuroon. Tämä lämmittävä aamupala antaa hyvän energialatauksen päivän aloitukseen.

Lounaaksi voi valmistaa helpon kanasalaatin. Leikkaa sipuli, tomaatti ja avokado pieniksi paloiksi ja sekoita ne keskenään. Paista paloiteltu kananrinta pannulla ja mausta esimerkiksi suolalla, pippurilla ja valkosipulilla. Lisää kanapalojen joukkoon ruokalusikallinen hunajaa ja anna sen karamellisoitua pannussa. Kaada kanapalat ja kastike salaatin päälle ja herkuttele vaikkapa ruisleivän kera.

Illallispöytään suosittelen valmistamaan thaimaalaisia lihapullia ja nuudeleita. Sekoita kulhossa kanan jauhelihaa, hienonnettua inkivääriä ja valkosipulia, silputtua chiliä, seesaminsiemeniä, soijakastiketta ja kananmunaa. Rullaa seoksesta lihapullia ja paista ne pannulla. Valmista nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan ja sekoita ne lihapullien kanssa. Tämä tuhti ja mausteinen ruoka sopii hyvin viikonlopun herkutteluhetkiin.

Jälkiruoaksi suosittelen omenapiirakkaa, joka on helppo ja nopea valmistaa. Tee taikina sekoittamalla 100 g voita, 1 dl sokeria, 2 dl vehnäjauhoja, 1 tl leivinjauhetta ja 1 tl vaniljasokeria keskenään. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja painele pohjalle omenaviipaleita. Ripottele päälle sokeria ja kanelia ja paista uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia. Tarjoile vaniljajäätelön kanssa.

Näiden reseptien avulla voit piristää arkeasi ja hemmotella läheisiäsi vaikka viikonloppuna. Muistathan kuitenkin, että ruokaa ei kannata verrata toisiin, vaan tärkeintä on nauttia siitä, mitä syö ja kokeilla uusia makuja ja reseptejä. Ruoka on myös yhteisöllistä ja ruokaillessa jaetaan usein hyvät hetket perheen ja ystävien kanssa. Joten muista nauttia ruoanlaitosta ja syömisestä rakkaudella ja hyvässä seurassa.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö