en

et

fi

ru

sv

~8713 latausta vuorokaudessa

~6363 artikkelia

2024/04/01

Viime viikolla ensi-iltansa saanut elokuva “Kuoleman kynnyksellä” on ollut puhuttava puheenaihe ja herättänyt runsaasti tunteita katsojissaan. Elokuvan lumoava tarina ja vaikuttavat näyttelijäsuoritukset ovat jättäneet monen katselijan sydämeen lähtemättömän jäljen.

“Kuoleman kynnyksellä” kertoo 17-vuotiaasta Gracesta, joka löydetään tajuttomana jäätiköltä Alaskan erämaassa. Hän on yrittänyt nousta kotoa pakoon äitinsä väkivaltaista käytöstä ja päätyy eksymään lumituiskuun. Kuoleman kielissä oleva tyttö pelastuu ihmeen kaupalla ja joutuu taistelemaan henkensä puolesta lumisessa erämaassa. Samalla hän joutuu kohtaamaan menneisyytensä ja äitinsä synkän salaisuuden.

Elokuvan pääosassa nähdään nuori ja lahjakas näyttelijä Marie, joka tekee vaikuttavan debyyttinsä elokuvateollisuudessa. Hänen tulkintansa Gracen roolista on sydäntä särkevän aito ja koskettava. Hänen yhteispelinsä kokeneen Charlotten kanssa, joka esittää Gracen äitiä, on uskomattoman vahvaa ja antaa elokuvalle juuri sen tarvitseman jännitteen.

Elokuvan ohjaaja ja käsikirjoittaja Nora on luonut upean audiovisuaalisen maailman, joka imaisee katsojan mukaansa heti ensimmäisestä kohtauksesta alkaen. Lumisilla maisemilla ja uskaliailla kamerakulmilla on suuri merkitys elokuvan tunnelman luomisessa. Musiikki ja äänisuunnittelu täydentävät kokonaisuuden ja vievät katsojan syvälle tarinan maailmaan.

Elokuva käsittelee rankkoja aiheita, kuten perheväkivaltaa, henkistä hyväksikäyttöä sekä selviytymistä vaikeista tilanteista. Se herättää voimakkaita tunteita ja jättää katsojan pohtimaan elämän raadollisuutta ja ihmisen selviytymiskykyä. Elokuva myös rohkaisee avoimeen keskusteluun vaikeista aiheista ja tukee uhrien äänen kuulemista.

“Kuoleman kynnyksellä” on ehdottomasti yksi tämän vuoden huippuelokuvista ja ansaitsee näyttävän paikkansa kotimaisen elokuvan kentässä. Se on tarina, joka pysäyttää ja koskettaa syvältä. Se on elokuva, joka jättää jäljen ja jota katsoo mieluusti uudelleen. Suosittelen lämpimästi kaikille draaman ja jännityksen ystäville, mutta myös niille, jotka etsivät syvemmältä elokuvan viihdyttävyyttä ja ajatuksia herättävää sisältöä.

On hienoa, että kotimainen elokuva tuottaa tällaisia helmiä, jotka puhuttelevat ja jättävät jäljen katsojiinsa. Nämä elokuvat näyttävät, että suomalaisilla on tarinoita kerrottavanaan ja taitoa kertoa niitä koskettavalla tavalla. Toivottavasti tulevaisuudessa näemme vielä lisää tällaisia elokuvia, jotka antavat mahdollisuuden tuntea voimakkaita tunteita ja antavat ajattelemisen aihetta. “Kuoleman kynnyksellä” on elokuva, joka ei jätä ketään kylmäksi, vaan koskettaa syvältä ja saa ajattelemaan elämän tärkeitä arvoja.


Satunnainen: