5274 artikkelia

2024/04/02

Kuuma kesäpäivä saa olon tukalaksi ja kotona on tylsää, kun kaikki kiinnostava tuntuu olevan suljettuna tai kaukana. Onneksi on sentään oma pieni keidas, parveke, joka tarjoaa hieman lohtua tähän tylsään ja kuumaan päivään.

Parveke on monen asunnon paras paikka kesällä. Se toimii ulko-olohuoneena, jossa voi nauttia auringosta ja raittiista ilmasta ilman, että tarvitsee lähteä kauas kotoota. Parvekkeelle voi luoda viihtyisän nurkkauksen, jossa rentoutua, lukea kirjaa tai vaikka nauttia kylmä juoma. Onhan se myös mahtava paikka viettää aikaa ystävien kanssa, grillata ja nauttia kesäillasta. Parveke tarjoaa lähes rajattomasti mahdollisuuksia.

Vaikka parveke on pieni ja ahdas, sen kunnostaminen ja sisustaminen voi olla yllättävän helppoa ja hauskaa. Pienilläkin muutoksilla voi saada aikaan suuria muutoksia parvekkeen ulkonäössä ja tunnelmassa. Esimerkiksi parvekkeen kalusteet ovat tärkeässä roolissa luodessa siitä rentouttavan oleskelupaikan. Pieni pöytä ja muutama tuoli riittävät jo luomaan viihtyisän ilmapiirin. Jos haluaa panostaa enemmän, voi hankkia mukavia tyynyjä ja pehmusteita tuoleille sekä vaikkapa ulkokynttilöitä tai lyhtyjä, jotka luovat tunnelmaa iltaisin.

Kukkalaatikot tai seinälle ripustetut amppelit tuovat vihreyttä ja väriä parvekkeelle. Kasvien hoitaminen ja seuraaminen voi myös olla rentouttavaa ja hauskaa tekemistä tylsinä päivinä. On ihana seurata kukkien kasvamista ja nauttia niiden kauneudesta. Jos ei halua käyttää tilaa kukkalaatikoihin, voi hankkia vaikkapa pienen yrttitarhan tai asetella erilaisia kasveja ja kukkia lattialle tai pöydälle.

Parvekkeen käyttötarkoitusta voi vaihdella oman mielen mukaan. Toiselle se voi olla paikka rentoutua ja lukea kirjaa, toiselle treenipaikka tai jopa työpiste. Jos parvekkeella ei ole pöytää ja tuoleja, voi sen muuttaa vaikka joogamatoksi tai jumppapaikaksi. Kesäisin parvekkeella voi myös nauttia aamiaista, lukea sähköposteja tai vaikka tehdä töitä tyynyn päällä auringossa. Vain mielikuvitus on rajana!

Parvekkeella vietetyt hetket voivat olla oikeasti rentouttavia ja antaa pienen tauon arjen kiireistä. Samalla myös säästää aikaa ja vaivaa, sillä kotona ollessa ei tarvitse lähteä minnekään viihtymään. Parveke on myös ympäristöystävällinen vaihtoehto, sillä siellä voi esimerkiksi kuivattaa pyykkiä tai viljellä omia kasviksia ja yrttejä.

Kaiken kaikkiaan parveke on pieni puutarha keskellä kaupunkia. Se antaa meille mahdollisuuden nauttia ulkoilmasta ja läheisistä kohtaamisista, ilman suurempia ponnisteluja ja matkoja. Vaikka tuntuu, että kaikki mielenkiintoinen tapahtuu kaukana, voimme olla vain kiitollisia siitä, että meillä on oma pieni keidas parvekkeella, jossa voimme unohtaa hetkeksi kaiken muun ja keskittyä vain hetkeen ja omaan hyvinvointiin.