en

et

fi

ru

sv

~8664 latausta vuorokaudessa

~6341 artikkelia

2024/04/02

World of Warcraft (lyhennettynä WoW) on Blizzard Entertainmentin kehittämä ja julkaisema suosittu tietokonepeli. Se julkaistiin alunperin vuonna 2004, ja siitä tuli nopeasti yksi kaikkien aikojen menestyneimmistä massiivisista monen pelaajan online-roolipeleistä (MMORPG). Peli sijoittuu Azerothin maailmaan, jossa pelaajat voivat luoda oman hahmonsa ja seikkailla ympäriinsä yhdessä muiden pelaajien kanssa.

World of Warcraftin menestys perustuu moniin erilaisiin elementteihin. Peli tarjoaa maailman, jossa pelaajat voivat tutkia laajoja alueita, huolehtia omista hahmoistaan ja haastaa muita pelaajia erilaisissa kilpailullisissa peleissä. Pelaajat voivat myös tehdä yhteistyötä tavoitteidensa saavuttamiseksi ja kerätä voimakkaampia varusteita sekä kykyjä. Peli tarjoaa myös runsaasti tarinankerrontaa ja seikkailuja, jotka kietoutuvat pelaajien edistymisen kanssa.

Vuonna 2018 julkaistu seitsemäs laajennus, “Battle for Azeroth”, toi mukanaan uuden tarinan ja maailman, joka on herättänyt entistä enemmän kiinnostusta pelaajien keskuudessa. Laajennuksen tarina keskittyy liittouman ja horde-ryhmän väliseen konfliktiin, joka on saanut alkunsa Azerotin uudesta resurssista, Azeritesta. Pelaajat voivat osallistua uusiin tehtäviin ja seikkailuihin, jotka vievät heidät ympäri Azerothia ja sen uusia alueita, kuten Zandalar ja Kul Tiras. Laajennus toi myös mukanaan uusia rotuja ja hahmoluokkia, kuten kuninkaanliskot paladineina ja goblineina shamaaneina.

“Battle for Azeroth” on myös lisännyt uusia yhteistyöpeli- ja PvP-tiloja, joissa pelaajat voivat kokeilla taitojaan toisiaan vastaan. Uutena ominaisuutena laajennus on tuonut mukanaan myös saaristoseikkailut, joissa pelaajat pääsevät taistelemaan NPC-vihollisia vastaan kerätäkseen azerittia ja muita palkintoja.

World of Warcraftin pelaajakunta koostuu monenikäisistä pelaajista ympäri maailmaa ja peli on pysynyt erittäin suosittuna vuosien varrella. Pelin laaja maailma ja jatkuvat päivitykset pitävät pelaajat viihdytettyinä, ja pelaajilla on myös mahdollisuus liittyä joukkueisiin ja pelata yhdessä ystäviensä kanssa. World of Warcraft on edelleen yksi MMORPG-genren johtajista ja sen suosio näyttää vain kasvavan vuosi vuodelta.


Satunnainen: