8316 latausta vuorokaudessa

6193 artikkelia

2024/04/03

Haarukankorven sieniköysipajalla järjestetään iloisia ja opettavaisia pajatoimintoja, jotka houkuttelevat paikalle niin sienestysintoilijoita kuin luonnonystäviäkin. Pajapäivät tarjoavat mahdollisuuden oppia uutta sienistä ja niiden käytöstä ruoanlaitossa sekä tutustua muihin samanhenkisiin ihmisiin.

Sieniköysipajalla kieritellään iloisesti yhdessä sienilajien ja niiden metsästämisen maailmaan syventyen. Päivän aikana harjoitetaan sienestystaitoja mm. tunnistamalla erilaisia sieniä, opettelemalla erottamaan syötävät ja myrkylliset lajit sekä keräämällä sieniä yhdessä opastetulla retkellä.

Pajan isäntänä toimii taitava ja innokas sieniasiantuntija, joka jakaa tietouttaan ja kokemuksiaan sienistä. Osallistujat pääsevät myös itse kokeilemaan kerättyjen sienien käyttöä ruoanlaitossa. Luvassa on herkullisia maistiaisia ja luovia ideoita sienien hyödyntämiseen keittiössä.

Sieniköysipajalla opitaan myös sienien kuivaamista ja säilömistä oikealla tavalla. Näin sienisaaliin voi nauttia vielä pitkään syksyn jälkeenkin. Lisäksi pajan ohjelmassa on myös tietokilpailuja ja sienitehtäviä, joissa testataan sienituntemusta ja luovuutta.

Paikan päällä pääsee myös tutustumaan näyttelyyn erilaisista sienistä ja niiden ominaisuuksista. Pajapäivän päätteeksi järjestetään yhteinen illanvietto maukkaan sieniaterian äärellä, jossa maistellaan yhdessä kerättyjä sieniä ja vaihdetaan ajatuksia päivän kohtaamisista.

Haarukankorven sieniköysipaja on avoin kaikille sienistä kiinnostuneille, oli sitten vasta-alkaja tai kokenut sienestäjä. Pajoilla pyritään luomaan rennon ilmapiirin, jossa jokainen voi oppia uutta ja jakaa omia kokemuksiaan sienistä.

Sieniköysipajalle osallistuminen on myös oiva tapa tutustua uusiin ihmisiin ja löytää sienestysharrastukseen samanhenkisiä kavereita. Pajojen avulla voi myös laajentaa omaa tietouttaan ja löytää uusia sieniä, joista voi löytää uusia makuelämyksiä.

Haarukankorven sieniköysipaja järjestetään syys-, lokakuun aikana ja se on tarkoitettu kaikille sienistä kiinnostuneille. Päivään osallistutaan omalla riskillä ja vastuulla, sillä sieniköysipajailla kasvien ja sienten syöminen on osa toimintaa.

Tule sinäkin mukaan nauttimaan sienistä ja luonnosta Haarukankorven sieniköysipajalle ja kokeilemaan olisiko sienestys sinunkin tuleva harrastuksesi!


Satunnainen: