9004 latausta vuorokaudessa

6706 artikkelia

2024/04/04

Matti Meikäläinen yksinkertaisista herkuistaan tunnettu kokki

Suomen ruokakulttuuri on viime vuosina kokenut suuren murroksen. Yhä useammat suomalaiset ovat hullaantuneet laadukkaista ja ympäristöystävällisistä raaka-aineista valmistettuihin herkkuihin. Tässä murroksessa on yksi nimi, joka on noussut erityisen paljon esiin kokkina ja ruoanlaiton taitajana – Matti Meikäläinen.

Meikäläinen, 38, on noussut suureen suosioon yksinkertaisen ja herkullisen ruoanlaiton ansiosta. Hän itse nauraa, että ei ole mikään fine dining -kokki, vaan keskittyy mieluummin arkisiin ruokiin ja perinteikkäisiin resepteihin, jotka tuovat hyvän mielen ja täyttävät vatsan.

Hän aloitti ruoanlaiton jo pienenä pojankoltiaisena äitinsä ja isänsä keittiössä. Lapsuudenkodissaan hän oppi arvostamaan raaka-aineiden tuoreutta ja kotiruuan yksinkertaisen herkullista makua. Tämä lapsuudenperintö ja rakkaus ruoanlaittoon ovat kantaneet häntä pitkälle.

Meikäläinen on tunnettu yksinkertaisista ja helppotekoisista ruokaohjeistaan. Hän uskoo, että kotiruuan ei tarvitse olla hienostunutta tai vaikeasti valmistettavaa ollakseen hyvää. Raaka-aineiden laatu ja käyttäjän omat mieltymykset ovat avain hyvän ruoan valmistustaitoon.

Kokkina Meikäläinen ei arastele yhdistellä eri ruokakulttuurien makuja. Hän tuo rohkeasti mausteita ja vaikutteita ympäri maailmaa suomalaiseen keittiöön. Tämä on saanut hänen ruoistaan suuren suosion ravintolassa, jossa hän työskentelee, sekä sosiaalisessa mediassa, jossa hän julkaisee ruokaohjeitaan ja -kuviaan.

Viimeisimpänä hän on julkaisut ensimmäisen oman ruokakirjansa, jossa hän jakaa lukijoidensa kanssa hänen parhaita reseptejään. Kirjassa on yhdistetty hänen rakkaus suomalaisiin makuihin ja kansainvälisiin vaikutteisiin. Kirjan suositut reseptit ovat löytäneet tiensä monien suomalaisten kotikeittiöihin ja osa niistä on myös mukana ravintolan ruokalistalla.

Vaikka Meikäläisen ruoanlaittotaival on vasta alussa, hänellä on jo suuri fanikunta, joka odottaa innolla mitä herkkuja hän tulee seuraavaksi luomaan. Hänen yksinkertaiset, mutta huolella valmistetut ja maustetut ruokansa hurmaavat niin perheen, ystävät kuin Instagram-seuraajatkin.

Matti Meikäläinen on todellinen suomalaisen ruoan suurlähettiläs, joka osoittaa miten yksinkertaisesta ruoasta voi syntyä suuria, unohtumattomia makujen kokemuksia. Hän todistaa, että jokaisella meistä on mahdollisuus tulla loistavaksi kokiksi omassa keittiössämme käyttäen vain tuoreita raaka-aineita ja rohkeasti kokeilemalla uusia reseptejä.


Satunnainen:


Vastaavia: