Lukuaika: 2 minuuttia
Vuosi sitten päätin lähteä elämäni suurimmalle seikkailulle. En ollut koskaan ennen matkustellut yksin, enkä ollut edes kovin rohkea persoona. Mutta jokin sisälläni kaipasi muutosta ja halusin haastaa itseni. Päätin lähteä maailmanympärimatkalle, jossa pysähtyisin eri maissa ja kohtaisin erilaisia kulttuureita ja ihmisiä.

Aluksi ajatus tuntui pelottavalta ja jännittävältä samaan aikaan. Kyselin ystäviltä ja perheeltäni neuvoja ja he kaikki suhtautuivat asiaan positiivisesti. Sain myös hyviä vinkkejä ja rohkaisua, joka auttoi minua uskaltamaan tehdä lopullisen päätöksen.

Kun matkan lähtöpäivä vihdoin koitti, sekoitus jännitystä ja innostusta täytti minut. Pian istuin lentokoneessa ja aloitin matkani kohti ensimmäistä määränpäätäni – Thaimaata.

Thaimaa oli täysin erilainen kuin Suomi, mikä sai minut huomaamaan, miten turvallisuudentunteen ja mukavuusalueen ulkopuolelle astuminen oli pelottavampaa kuin olin ajatellut. Mutta ihmeellisen rauhallisuuden valtasi minut, kun aloin tutustua paikallisiin ja heidän tapoihinsa. Opin nopeasti, että ihmiset ympäri maailmaa ovat loppujen lopuksi hyvin samanlaisia – meillä kaikilla on halu tulla kohdatuksi ja hyväksytyksi.

Matkatessani eteenpäin tapasin paljon mielenkiintoisia ihmisiä, joista monet tulivat elämässäni tärkeiksi. Minulle avautui uusia kulttuureja, uskomattomia maisemia ja upeita ruokakokemuksia. Vaikka matkalla oli myös haasteita ja hetkiä, jolloin kaipasin tuttuja ympäristöjä ja ihmisiä, ymmärsin, että se kaikki oli osa seikkailua ja kasvun mahdollisuutta.

Eräässä maassa törmäsin vaikeaan tilanteeseen, jossa jouduin hakemaan apua paikallisilta viranomaisilta. Olin ensiksi peloissani ja ajattelin, että en selviä tästä yksin. Mutta rohkeuteni kasvoi, kun sain apua ja selvisin tilanteesta onnellisesti. Tästä hetkestä lähtien uskalsin luottaa itseeni ja kykyyni selviytyä haastavistakin tilanteista.

Matkani päättyi yli vuoden kuluttua, kun palasin takaisin Suomeen. Olin muuttunut ihmisenä paljon matkani aikana. Olin oppinut olemaan rohkeampi ja avoimempi uusille kokemuksille. Olin saanut ystäviä eri puolilta maailmaa ja ennen kaikkea tajunnut, että rajoitukseni olivat vain omassa päässäni. Kaikki oli mahdollista, kun vain uskalsin tehdä asioita, jotka pelottivat.

Elämäni suurin seikkailu oli opettavainen ja rohkaiseva kokemus. Se osoitti minulle, että elämä on täynnä mahdollisuuksia ja joskus meidän täytyy astua mukavuusalueemme ulkopuolelle löytääksemme todellisen voimamme. En voi muuta kuin suositella jokaiselle vastaavaa seikkailua, sillä se muutti elämäni ja teki minusta rohkeamman ja avoimemman ihmisen.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö