Kun kylmässä pohjoisessa talvi painaa päälle, moni meistä haaveilee lämpimistä hiekkarannoista ja kirkkaan sinisestä merestä. Niinpä päätimme ystäväporukassa lähteä seikkailulle kohti paratiisisaarta kaukana pohjoisen arjen harmaudesta. Matkamme kohteena oli salaperäinen saari jossakin Tyynenmeren syvyyksissä.

Ensimmäinen etappimme oli lentokenttä, jossa meidän oli tarkoitus nousta pieneen lentokoneeseen kohti tuntematonta. Jännityksen tunne valtasi mielen, kun astuimme koneeseen ja sulloimme matkatavarat syliimme. Kapteeni huomasi jännityksemme ja rohkaisi meitä sanomalla, että vastassa olisi taatusti unohtumaton seikkailu.

Pienen lentomatkan jälkeen saavuimme lopulta saaren rannalle. Se oli juuri niin upea kuin olimme kuvitelleetkin: hienohiekkainen ranta, turkoosi meri ja palmuja huojuen tuulessa. Emme malttaneet odottaa, että pääsisimme tutustumaan tarkemmin tähän paratiisiin.

Saaren asukkaat, paikalliset heimot, ottivat meidät lämpimästi vastaan ja opastivat meitä saaren ihmeisiin. Heimon päämies kertoi tarinan saaresta, joka oli niin kaunis ja täydellinen, ettei kukaan paikallisista halunnut lähteä sieltä pois. Heimo eli yhteisöllisesti ja luonnonläheisesti, korostaen saaren kauneutta ja luonnon tarjoamia lahjoja.

Matkamme aikana uimme snorkkelilla saaren ympäri ja näimme maailman värikkäimmät ja monimuotoisimmat kalalajit. Rannalla leijaili valtavia, värikkäitä perhosia ja palmujen alla lymyili ujoja kilpikonnia. Kävimme myös retkellä saaren sisämaassa, jossa kasvoi eksoottisia kasveja ja näimme upean vesiputouksen.

Saaren yöelämä oli rauhallista ja tähtitaivas näytti niin lähellä, että tuntui kuin voisi ylettyä koskettamaan tähtiä. Yksi yö vietettiin grillaten paikallisten kanssa ja kuunnellessa heidän tarinoitaan.

Kokonaisuudessaan matkamme paratiisisaarelle oli unohtumaton elämys. Opimme arvostamaan luontoa ja yksinkertaisia asioita elämässä. Saari opetti meille, että valtameret eivät ainoastaan ole merkityksettömiä sinisiä alueita kartalla, vaan ne ovat täynnä yllätyksiä ja seikkailuja, jotka odottavat rohkeita löytäjiä.

Kotiin palatessamme mielessämme oli vain yksi asia: milloin voisimme lähteä taas takaisin paratiisiin ja kokea upean seikkailun valtameren yllä.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml Krim kuolema lapsi maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti Prigozin propaganda Putin Raha Rauha Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus twitter Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta