Monella meistä on joskus ollut salainen ihastus tai salarakas, jonka kanssa emme voi olla avoimesti. Ehkäpä olemme varattuja tai kyseessä on kielletty rakkaus, joka ei vain tunnu oikealta muille ihmisille.

Haaveilla salarakkaastaan voi olla yksiä kaikkein kielletyimmistä tunteista. Siinä on jotain kiehtovaa, jopa vaarallista. Vaikka emme pysty tai halua olla yhdessä, emme myöskään voi kieltää tunteitamme. Sydämemme halajaa sitä, mikä on meille kiellettyä.

Salarakkaus voi lähteä liikkeelle monista eri syistä. Ehkäpä olemme tunnetulle henkilölle tai meillä on paljon ikäeroa rakastettumme kanssa tai jopa seesteinen elämämme vaatii meitä pysymään erossa toisistamme. Ehkäpä kyseessä on vain seksuaalinen vetovoima, joka ei välttämättä sopisi yhteisen elämän rakentamiseen. Joka tapauksessa, näiden tunteiden kohdalla emme voi olla vain ystäviä.

Salarakkauden haaveilla on tunteellisesti rasittavaa. Se on kuin taikasauva, joka herättää meissä jatkuvan uteliaisuuden ja kaipauksen tunteet. Saatamme kuvitella millaista on olla yhdessä rakastetun kanssa, olemme onnellisia ja teemme kaikkea yhdessä. Mutta olemme myös tietoisia siitä, että sillä ei ole mitään arvoa, sillä kaikki on vain haaveilua.

Mutta silti rakennamme toiveita ja unelmia. Haaveilemme sellaisesta rakkaudesta, joka on lähes mahdotonta, mutta samalla niin houkuttelevaa. Emme voi lopettaa näiden ajatusten ajattelemista ja tämä on raskasta itsellemme ja muille.

Kielletty rakkaus voi myös aiheuttaa hämmennystä ja syyllisyyden tunteita. Se voi olla toisaalta turvallista ja toisaalta pelottavaa. Uskallammeko ottaa riskejä tavallamme, hyväksytyimmäksi? Jos sittenkin, vain yksinkertaisesti meille syntyy paljon järkeä ja me pääsemme yli tällaisista tunteista? Näitä ajatuksia saattaa pyöriä päässämme kovin kauas, mutta kauas, rakastettumme kanssamme, sivulliset.

Vaikka salarakkaus voi olla houkutteleva, se ei ole todellista elämää. Jokin päivä sinun täytyy hyväksyä, ettei sillä ole tulevaisuutta tai että mikään ei koskea todellisuutta. Vaikka seurannasta salarakkaastaan voi olla vaikeaa, meidän täytyy löytää tapoja kestää äärimmäisen haluamme ja unohtaa ne tunteet. Ehkäpä löydämme jonkinsuuntaisen tunteen, joka tarjoaa meille taas mahdollisuuden rakkauteen, joka on mahdollista.

Kaiken kaikkiaan, salarakkaus on monia merkintöjä ja tunteita, jotka haaveilevat salarakkaastaan. Se on järjetön yhteys, joka voi olla vaikeaa hyväksyä. Mutta samalla on tärkeää muistaa, että meillä kaikilla on oikeus tunteisiin ja elää niin, kuin tahdomme. Joten jos sinulta löytyy salainen rakkaus, älä pelkää unelmoida ja haaveilla, mutta älä myöskään anna sen hallita elämääsi. Loppujen lopuksi, olemme vastuussa omasta onnellisuudestamme ja meidän täytyy löytää tapa elää tunteidemme kanssa, vaikka ne olisivatkin kiellettyjä.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml Krim kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus twitter Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta