Kesä on monen suomalaisen suosikkivuodenaika, jolloin luonto herää eloon, päivät ovat pidempiä ja aurinko lämmittää. Kesä on täynnä aurinkoista säätä, ulkona vietettyä aikaa ja rentoutumista. Vaikka monelle syksy ja talvi merkitsevät pimeyttä ja kylmyyttä, kesä tuo valoa ja lämpöä elämään.

Kesällä suomalaiset lähtevät luontoon nauttimaan luonnonkauniista maisemista, retkeilemään, veneilemään ja grillamaan. Monet suuntaavat myös mökeilleen ja viettävät siellä aikaa perheen ja ystävien kanssa. Kesä tarkoittaa myös mökkijuhlia, jotka tuovat yhteen sukulaisia ja ystäviä ympäri Suomea.

Kesä ei ole pelkästään ulkona vietetyn ajan juhlaa, vaan myös kaupungeissa tapahtuu paljon mielenkiintoista. Kesäisillä markkinoilla ja festivaaleilla on mahdollisuus tutustua eri kulttuureihin ja nauttia musiikista ja hyvästä ruoasta. Kesällä myös moni kaupunki järjestää erilaisia tapahtumia, kuten kesäteatteria ja ulkoilmaelokuvia.

Kesä on myös hedelmien ja marjojen aikaa. Suomalaisilla on onni elää maassa, jossa luonto tarjoaa uskomattoman määrän herkullisia ja terveellisiä marjoja ja hedelmiä. Kesällä marjastaminen ja oman puutarhan kasvisten hoitaminen ovat suosittuja harrastuksia. Ja mikä sen parempaa kuin nauttia itse kerätyistä marjoista ja kasviksista esimerkiksi tuoreen mansikkakakun tai grillatun kesäkurpitsan muodossa.

Kesällä myös liikutaan enemmän. Valon lisääntyessä ja lämpötilojen noustessa on helpompaa lähteä lenkille tai pyöräilemään. Monet myös harrastavat kesällä erilaisia ulkoliikuntalajeja, kuten sulkapalloa, rantalentistä tai frisbeegolfia.

Kesän viimeiset hetket ovatkin tärkeitä. Ne kannattaa käyttää hyödyksi ja nauttia täysin rinnoin. Nautitaan vielä viimeisistä päivistä aurinkoisella terassilla, uimassa järvessä tai meressä, nautitaan viimeisistä jäätelöistä ja lämpimistä kesäilloista. Tehdään muistoja, joista voi ammentaa energiaa ja lämpöä talven pimeyteen.

Vaikka kesä onkin pian ohi, Suomi ei silti pysähdy. Syksy ja talvi ovat myös upeita vuodenaikoja, joiden aikana voi nauttia esimerkiksi ruskan kauneudesta ja hiihtoretkistä lumisessa maisemassa. Mutta ennen kuin siirrymme syksyn puolelle, kannattaa vielä kerran pysähtyä ja nauttia täysin siemauksin kesän viimeisistä hetkistä. Ja muistetaan, että ensi kesä tulee taas, uutena mahdollisuutena kokea kaikki kesän ihanuudet uudelleen.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml Krim kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus twitter Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta