Lounasaika on usein kiireinen ja helposti jää huomaamatta, että elimistö kaipaisi pientä boostia jaksamiseen loppupäiväksi. Tavallisesti aamiaisen ja päivällisen välissä voi mennä pitkä aika ilman ruokaa ja siksi on tärkeää muistaa tankata ravintoa myös lounaan yhteydessä. Tällä kertaa esittelemme nopean ja helpon lounasvaihtoehdon, joka sopii erityisesti loppupäivän energiapiikin tarpeeseen.

Tämä lounas koostuu kolmesta pääraaka-aineesta: täytetyistä paprikoista, salaattipedillä ja paistetusta kanasta. Se ei vaadi kovin montaa raaka-ainetta tai valmistusvaihetta, joten se on helppo toteuttaa myös kiireessä.

Aloita valmistamalla täytetyt paprikat. Voit valita itsellesi mieluisia paprikoita, esimerkiksi punaisia tai keltaisia. Leikkaa paprikat halki ja poista siemenet sekä valkoinen osa. Täytteeksi voit käyttää esimerkiksi ruskeaa riisiä, maissia ja mustapapuja. Sekoita täytteeseen mausteita oman maun mukaan, esimerkiksi chiliä, paprikajauhetta ja suolaa. Lusikoi täyte paprikoiden sisään ja aseta ne uunipellille. Paista uunissa noin 20 minuuttia.

Valmista salaattipedillä pienemmille paloille pilkottu salaatti. Voit hyödyntää kaapin kätköistä löytyviä valmiita salaattisekoituksia, jolloin aikaa säästyy entisestään. Tarjoile lopuksi täytetty paprika salaatin päällä.

Viimeisenä muttei vähäisimpänä osana lounasta on paistettu kana. Valmista kana pilkkomalla se pieniksi paloiksi. Mausta kanapalat suolalla ja pippurilla ja paista pannulla rapeaksi. Voit halutessasi käyttää apuna myös esimerkiksi valmiiksi maustettuja kanasuikaleita.

Kun paprikat ovat kypsiä, salaattipedillä komeilee ja kana on pannulla, voi kaikki ainekset koota yhteen ja nauttia herkullisesta lounaasta. Pidäthän kuitenkin huolen, että kanapalat ovat läpikypsät. Loppusilauksena lounaalle kannattaa lisätä annokseen reilusti vihreitä kasviksia lisäämään vitamiinipitoisuutta ja tehostamaan ruoansulatusta.

Tämä lounas on täyttävä ja se sisältää monipuolisesti erilaisia ravintoaineita. Paprikan sisällä on hiilihydraatteja ja proteiinia, salaatti tuo mukanaan runsaasti kuituja ja kasviksia sekä kanasta saa tarvittavaa proteiinia ja hyviä rasvoja. Tämän lounaan avulla jaksat paremmin loppupäivän kiireissä ja energiaa riittää iltaan asti.

Välillä on hyvä vaihtaa totuttuja lounasvaihtoehtoja ja kokeilla uusia mahdollisuuksia. Tämä nopea ja helppo lounas tarjoaa vaihtelua tavalliseen ruokavalioon ja antaa lisäbuustin päivän jatkamiseen. Muistathan kuitenkin, että monipuolisten lounaiden lisäksi on tärkeää nauttia myös riittävästi nestettä pitkin päivää, jotta pysyt virkeänä ja jaksat läpi kiireisenkin työpäivän.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml Krim kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus twitter Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta