Lukuaika: 2 minuuttia
Presidentti Sauli Niinistö valittiin jatkokaudelle 2018 tammikuussa järjestetyssä presidentinvaalissa. Hän voitti vaalit selkeällä enemmistöllä ja aloitti toisen kuusivuotiskautensa Suomen presidenttinä helmikuun alussa.

Jo ennen vaaleja Niinistö oli ilmoittanut, ettei hän aio tehdä perinteistä vaalikampanjaa vaan keskittyy työhönsä presidenttinä. Hän myös vakuutti, ettei hän tule käyttämään presidentin asemaansa hyväkseen vaalityössä.

Jatkokaudellaan Niinistö on luvannut jatkaa aktiivista toimintaa Suomen ja sen kansalaisten hyväksi. Hän on korostanut, että presidentin tulee olla lähellä kansaa ja kuunnella sen huolia ja tarpeita. Tämä on ollutkin Niinistön linjana hänen ensimmäisellä kaudellaan, ja hän aikoo jatkaa samaa linjaa myös toisella kaudellaan.

Yhtenä tärkeimmistä lupauksistaan Niinistö on maininnut Suomen yhteiskunnan vakauden ja turvallisuuden ylläpitämisen. Tähän liittyen hän on luvannut tehdä kaikkensa Suomen puolustuskyvyn vahvistamiseksi ja huolehtia maan turvallisuudesta vaikeissa kansainvälisissä tilanteissa.

Toinen keskeinen aihe jatkokaudella tulee olemaan ilmastonmuutoksen torjunta ja kestävä kehitys. Niinistö on painottanut, että ilmastonmuutos on yksi suurimmista haasteista, jota maailma tällä hetkellä kohtaa, ja sen torjuntaan tulee panostaa entistä enemmän. Hän on myös linjannut, että Suomen tulee olla edelläkävijä kestävän kehityksen edistämisessä ja uusiutuvan energian käytön lisäämisessä.

Kansainvälisesti Niinistö on asettanut tavoitteekseen edistää Suomen ja sen naapurimaiden välistä yhteistyötä. Erityisesti hän haluaa vahvistaa suhteita Euroopan Unionin jäsenvaltioihin ja vakiinnuttaa Suomen roolia luotettavana ja vakavaraisena yhteistyökumppanina.

Presidentti Niinistö on myös luvannut jatkaa työtä Suomen talouden vahvistamiseksi ja työllisyyden parantamiseksi. Tähän liittyen hän on korostanut tarvetta panostaa innovaatioihin, koulutukseen ja tutkimukseen, jotta Suomi pysyisi kilpailukykyisenä ja kehittyisi tulevaisuudessakin.

Lopuksi Niinistö on luvannut edistää Suomen yhteiskunnan tasa-arvoisuutta ja oikeudenmukaisuutta. Hän haluaa varmistaa, että kaikille kansalaisille tarjotaan mahdollisuus menestyä ja kehittää itseään, ja että hyvinvointiyhteiskunnan perusarvot säilyvät.

Presidentti Niinistö on siis asettanut jatkokaudelleen suuria ja merkityksellisiä tavoitteita, joita hän on vakuuttanut lähtevänsä toteuttamaan heti aloittaessaan toisen kuusivuotiskautensa Suomen presidenttinä. Hänen lupauksensa ovat saaneet laajaa kannatusta ja osoittaneet, että hänellä on selkeä visio Suomen tulevaisuudesta ja halu tehdä töitä sen eteen. Toivottavasti hän saa jatkaa työtään rauhassa ja saavuttaa tavoitteensa, jotta Suomi säilyisi vakaana ja menestyvänä maana myös tulevina vuosina.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kesä kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö