Istun tyytyväisenä lentokoneessa matkalla kohti eksoottista ja tuntematonta kohdetta. Olen vihdoinkin matkalla kohti itseni löytämistä ja vapaampaa elämää. Nyt voin vihdoin päästää irti menneisyyden taakoista ja avata itseni kokonaan uusille mahdollisuuksille.

Palaan ajassa taaksepäin, muutama vuosi sitten, kun tajusin olevani täysin hukassa. Olin nuorena lähtenyt kotipaikkakunnaltani opiskelemaan, mutta en ollut löytänyt alaa, joka olisi todella kolahtanut minuun. Jatkoin päämäärättömästi eteenpäin vain siksi, että se oli odotettu ja ”normaali” polku. Samalla huomasin olevani kiinni konemaisten päivärutiinien ja muiden odotusten vankina. Jotain oli tehtävä, en voinut jatkaa tätä elämää loputtomiin.

Sitten eräänä päivänä lopulta otin rohkeuden ja ilmoitin lähteväni maailmalle. Halusin päästää irti kaikista ennakkoluuloistani ja tehdä jotain täysin omaa. Halusin löytää itseni uudelleen ja löytää tavan elää aidosti ja rehellisesti.

Matkani alkoi muutamilla pienemmillä reissuilla lähikyliin ja kaupunkeihin, mutta sitten päätin lähteä pidemmälle. Reittini vei minut moniin eri maihin, kokeilemaan uusia asioita ja kohtaamaan täysin erilaisia kulttuureja ja ihmisiä. Vähitellen aloin huomata, miten paljon se avasi oman maailmankuvani uusiin ulottuvuuksiin. Tajusin myös, kuinka paljon minulla on vielä opittavaa, ja että matkani ei ole vielä lähelläkään loppua.

Pikkuhiljaa aloin myös löytää itseäni ja sitä mitä todella halusin. Olin löytänyt intohimon valokuvaukseen ja aloin työskennellä sen parissa. Samalla muutin myös elämäntyyliäni ja aloin elää yksinkertaisemmin ja minimalistisemmin. Opin myös nauttimaan elämästä ja arvostamaan pieniäkin asioita.

Matkani on opettanut minulle paljon itsestäni ja vahvistanut omaa itsetuntoani ja itsenäistä ajatteluani. Olen oppinut olemaan itsenäinen ja tarvittaessa ottamaan vastuun omista päätöksistäni. Samalla olen oppinut arvostamaan erilaisia kulttuureja ja niiden ihmisiä, ja ymmärtänyt paremmin itseni ja omat juureni.

Nyt, istuessani lentokoneessa matkalla uuteen seikkailuun, olen onnellinen ja kiitollinen siitä, mitä kaikkea olen matkani varrella kokenut ja oppinut. Vaikka matka jatkuukin vielä ja minulla on vielä paljon uutta opittavaa, tunnen vihdoin olevani vapaa ja löytäneeni palan itsestäni, joka oli kadoksissa niin pitkään.

En voi kuin suositella jokaiselle omaa matkaa itsensä löytämiseen. Se ei aina tarkoita lähtemistä maailmalle, vaan voi olla myös pienempien muutosten tekemistä omassa arjessa. Lopulta kyse on siitä, että löytää sen, mikä tekee juuri sinut onnelliseksi ja toteuttaa sitä elämässäsi. Vain silloin voimme aidosti olla vapaita ja löytää sopusointuisen suhteen itsemme ja ympäröivän maailman välillä.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml Krim kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus twitter Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta