Lukuaika: 2 minuuttia
Olen aina rakastanut matkustamista ja erityisesti meren äärellä oleskelua. Joten kun sain mahdollisuuden lähteä unelmieni rannikkoseikkailulle, jossa kohteena oli auringonlaskun maaginen kauneus, en voinut vastustaa kutsua.

Matkani aloitettiin lähtölaskennan kera lentokentällä. Innostuneena hyppäsin koneeseen ja suljin silmäni, kuvitellen jo edessäni odottavaa upeaa maisemaa. Heräsin unelmistani laskeutuessamme hiljalleen kohti määränpäätämme, joka osoittautui viehättäväksi pikkurannalle sijaitsevaksi paikaksi.

Matkatavarat kainalossa astelin ulos lentokentältä ja hengitin syvään meri-ilmaa. Täällä kaikki tuntui jo valmiiksi niin rauhalliselta ja ihanalta. En malta odottaa, että pääsen tutkimaan lähempää paikkoja, jotka olin valinnut kohteenani.

Päästyäni majapaikkaani, vuokraamani tyylikkääseen rantamökkiin, asetin tavarani paikoilleen ja suuntasin välittömästi läheiselle rannalle. Aurinko helli jo matalalta horisontissaan, ja taivas oli maalattu kauniin oranssilla ja punaisella. Ei tarvinnut kuin hengittää syvään ja tuntea miten kaikki huolet katosivat.

Ranta oli lähes tyhjä, muutama pariskunta käveli käsi kädessä ja muutama lapsi leikki hiekassa. Kuljin hitaasti rantaviivaa pitkin, tuntien hiekan jalkojeni alla ja kuunnellen aaltojen ääntä. Kaikki tuntui niin täydelliseltä ja rauhoittavalta. En osannut ajatella mitään muuta kuin tätä hetkeä ja sen kauneutta.

Päätin istahtaa hiekkarannalle ja vain katsella auringon vajoamista mereen. Koko maailma tuntui pysähtyneen, kun auringonsäteet kultaantuivat aalloilla ja horisontissa. En ole koskaan nähnyt mitään yhtä kaunista. Se oli kuin hengenrauhaa herättävä näytös, jossa luonto itse tanssi minulle.

Jäin vielä hetkeksi istuskelemaan ja antamaan auringonpaisteelle lämmittää kasvojani. Sitten pakkasin tavarani ja kävelin takaisin mökille hymyillen tyytyväisenä. Seuraavinakin päivinä tein saman rituaalin auringonlaskun aikaan, ja joka kerta se oli yhtä maaginen kokemus.

Lomani aikana ehdin myös tutustua rannikon lähialueisiin ja löysin paljon muitakin upeita paikkoja, kuten piilotettuja laguuneja ja eksotisia rantoja. Mutta auringonlaskuhetket rannalla jäivät mieleeni kaikkein ihanimpana muistona matkastani.

Kun lähdin kotiin, auringonlasku jätti ainutlaatuisen jäljen sydämeeni. Se oli ollut täydellinen yhdistelmä kauneutta ja rauhaa, ja olin onnekas saadessani kokea sen omakohtaisesti. Olen varma, että tulen palaamaan tähän paikkaan uudelleen, sillä unelmieni rannikkoseikkailu ei varmasti jää tähän yhteen matkaan.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö