Lukuaika: 2 minuuttia
Mestarihtaan koulutuslaitos, jäljempänä vain Mestarihtaaksi kutsuttuna, on ollut monien suomalaisten nuorten elämässä merkittävä vaihe. Se on tarjonnut laadukasta opetusta ja mahdollistanut oppilaille monenlaisia polkuja tulevaisuuteen. Yksi tällainen polku on ollut entisen oppilaan Veera Virtasen tarina.

Veera Virtanen aloitti opinnot Mestarihtaassa vuonna 2005, 16-vuotiaana. Hän oli innokas ja lahjakas nuori, joka suoritti kaikki opinnot erinomaisin arvosanoin. Hän valitsi opintojensa pääaineeksi kuvataiteen ja sai mainetta koko koulun alueella taidoillaan ja luovuudellaan.

Mestarihtaassa Veera ihastui myös teatteriin ja pääsi osaksi koulun teatteriryhmää. Hän osallistui useisiin esityksiin ja sai tunnustusta roolisuorituksistaan. Veera koki teatterin avulla löytäneensä uuden tavan ilmaista itseään ja sai vahvistusta unelmalleen painaa tulevaisuudessa teatteriammattilaiseksi.

Kun Veera valmistui Mestarihtaasta vuonna 2009, häntä odotti paikka yhdessä Suomen arvostetuimmista teatterikorkeakouluista. Hän oli onnellinen ja kiitollinen koulunsa antamasta vankan pohjan ja tukiverkon.

Teatterikorkeakoulun jälkeen Veera aloitti työt freelancenäyttelijänä ja pääsi mukaan useisiin erilaisiin produktioihin. Hän myös kirjoitti ja ohjasi omia näytelmiään, joista muutamat saivat suuren suosion.

Vuonna 2016 Veera palasi Mestarihtaalle kutsumaan oppilaille yhdessä ystävänsä kanssa. He jakoivat tarinoita ja kokemuksia omasta opiskeluajastaan ja kannustivat nuoria seuraamaan unelmiaan. Veera koki paluun koululleen tunteikkaana ja kiitollisena. Hän muisteli kuinka Mestarihtaassa hänestä kasvoi nuori, jolla oli rohkeutta ja uskallusta tavoitella omia haaveitaan.

Nykyään Veera työskentelee menestyneenä näyttelijänä ja käsikirjoittajana. Hän on päässyt toteuttamaan unelmiaan ja kiertänyt ympäri maailmaa esittämässä erilaisia rooleja. Vaikka hänen arkeensa kuuluu kiireisiä päiviä ja tiukkoja aikatauluja, hän muistaa aina mistä on lähtöisin ja kuinka paljon Mestarihtaan koulu ja sen henkilökunta on vaikuttanut hänen elämäänsä.

Veera ei ole ainoa Mestarihtaasta lähtenyt menestystarina. Monet muutkin entiset oppilaat ovat löytäneet paikkansa maailmassa kiitos koulunsa tarjoaman laadukkaan opetuksen ja kannustavan ilmapiirin. Mestarihtaan koulu on edelleen yksi Suomen arvostetuimmista ja halutuimmista koulutuslaitoksista ja se jatkaa nuorten tukemista ja unelmien toteuttamisen mahdollistamista.

Veera Virtasen tarina on vain yksi esimerkki siitä, kuinka Mestarihtaasta lähtee vuosittain joukko lahjakkaita ja taiteellisia nuoria, jotka ovat valmiita valloittamaan maailman. Koulun arvoja ja perinteitä kantavat mukanaan niin entiset kuin nykyisetkin oppilaat, jotka kaikki ovat ylpeitä kuullessaan nimensä yhdistettävän Mestarihtaan kouluun.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö