Suurin osa suomalaisista matkustajista suuntaa Viroon maan pääkaupunkiin Tallinnaan, mutta myös Pärnu ja Tartto ovat suosittuja matkakohteita. Mikä tekee näistä kaupungeista niin ainutlaatuisia ja houkuttelevia?

Tallinna on Viron helmi, joka tarjoaa monipuolisen ja viehättävän yhdistelmän modernia kaupunkielämää ja keskiaikaista tunnelmaa. Kaupungin vanhakaupunki on UNESCO:n maailmanperintökohde ja sen kadut ovat täynnä historiallisia rakennuksia, kauniita kirkkoja ja tunnelmallisia kahviloita. Täällä voit kokea aitoa vanhaa Tallinnaa kapeine kujineen ja kivirakennuksineen. Vanhankaupungin ulkopuolella sijaitseva Rottermannin alue puolestaan edustaa modernimpaa puolta kaupungista, ja sieltä löytyykin trendikkäitä ravintoloita ja muotiliikkeitä.

Tallinnan lisäksi moni suomalainen suuntaa matkalle myös Viron rannikolla sijaitsevaan Pärnuun. Tämä idyllinen lomakaupunki tarjoaa upeita hiekkarantoja ja leppoisaa tunnelmaa. Pärnun pääkatu Rüütli on täynnä viihtyisiä kahviloita ja ravintoloita, joissa voi nauttia herkullisesta virolaisesta ruoasta ja elävästä musiikista. Pärnun ympäristössä on myös useita luonnonkauniita paikkoja, kuten Soomaan kansallispuisto ja Tailinnanjoen kalliot.

Tartto puolestaan on Viron toiseksi suurin kaupunki, joka tunnetaan erityisesti opiskelijakaupunkina. Tartossa voi kokea eläväistä ja nuorekasta tunnelmaa, sillä kaupungissa on paljon opiskelijoiden suosimia kahviloita ja baareja. Tartto on myös kulttuurin ystävän unelma, sillä siellä sijaitsee useita museoita, teattereita ja konserttisaleja. Kaupungin historiallinen osa, Toomemäen kukkula, puolestaan tarjoaa upeat näköalat kaupunkiin ja sen ympäristöön.

Miksi siis matkustaa juuri näihin Viron kaupunkeihin? Kaikissa niissä pääset nauttimaan virolaisesta vieraanvaraisuudesta, herkullisesta ruoasta ja kauniista luonnosta. Lisäksi matka Viroon on helppo toteuttaa, sillä maisemat ovat tuttuja ja välimatkat lyhyitä. Kansainväliset lauttayhteydet ja kätevä lentokenttä tekevät matkustamisesta vaivatonta.

Näissä kaupungeissa voit myös helposti liikkua jalan tai vuokrata polkupyörän ja tutustua ympäristöön omatoimisesti. Viro on myös suhteellisen edullinen matkakohde, joten se sopii mainiosti niin lyhyelle viikonloppulomalle kuin pidemmällekin seikkailulle.

Tarvitsetko vielä lisää syitä matkustamiselle Viroon? Entäpä vaikka väripilkku tämän vuoden kaamosmasennukseen? Viro tarjoaa monipuolisen ja mielenkiintoisen matkakohteen kaikille siitä kiinnostuneille. Joten pakkaa matkalaukkusi ja lähde tutustumaan Viron monipuolisuuteen Tallinnaan, Pärnuun tai Tarttoon!

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml Krim kuolema lapsi maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti Prigozin propaganda Putin Raha Rauha Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus twitter Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta