2024/04/18

Pelastustoimen toiminnassa on tärkeää varmistaa, että kaikki tarvittavat välineet ovat kunnossa ja toimintakykyisiä mahdollisissa onnettomuustilanteissa. Siksi pelastuslaitoksilla on oltava huolellisesti järjestetty välineiden huolto ja tarvittaessa myös niiden myynti.

Pelastustoimen välineisiin kuuluvat esimerkiksi sammutusvälineet, ensiaputarvikkeet, nostolaitteet ja muut erikoisvälineet kuten hengityssuojaimet ja savusukeltajan varusteet. Näiden välineiden tulee olla aina valmiina käyttöön ja ne on tarkastettava säännöllisesti, jotta niiden toimintakyky on varmistettu.

Pelastuslaitoksilla on usein oma välinehuoltoyksikkö, jossa ammattitaitoiset huoltajat tarkastavat ja huoltavat kaikki välineet. Huoltotoimenpiteisiin kuuluu esimerkiksi sammuttimien painekokeet, nostolaitteiden rasvaukset ja ensiaputarvikkeiden uusimiset. Jokaiselle välineelle on määritetty huoltoväli, jota noudatetaan tarkasti.

Lisäksi pelastuslaitoksilla on yhteistyöverkostoja eri yritysten kanssa, jotka tarjoavat erikoispalveluita ja -välineitä, kuten esimerkiksi ilmatäytteisiä pelastusliivejä tai kemikaalivahinkojen torjuntalaitteita. Näitä välineitä ei välttämättä tarvitse huoltaa jokaisessa pelastuslaitoksessa erikseen, vaan ne voidaan huoltaa ja/tai vuokrata sopimusyhteistyönä.

Mikäli välineiden huolto ei onnistu omassa yksikössä, esimerkiksi tarvittavia tarkastuslaitteita ei ole, voidaan ne lähettää huollettavaksi erillisille paloasemille tai yksityisille huoltopalveluyrityksille. Näin varmistetaan, että kaikki välineet ovat käyttövalmiita ja kunnossa mahdollisessa tarpeessa.

Pelastuslaitoksilla voi myös olla myyntitoimintaa, jossa he myyvät tarpeettomaksi jääneitä tai uusia välineitä takaisin markkinoille. Esimerkiksi vanhat sammuttimet, joista on tullut ikänsä vuoksi tai käyttökelvottomiksi voi myydä eteenpäin esimerkiksi kierrätysfirmoille tai yhteistyökumppaneille. Tällöin saadaan myös säästettyä kustannuksissa uusien välineiden hankinnassa.

Myynti- ja huoltotoiminta on tärkeä osa pelastustoimea ja sen toimivuutta. Kaikki välineet tulee olla huollettuina, toimintakuntoisina ja tarvittaessa myös uusittavina, jotta ne pystytään tarvittaessa ottamaan käyttöön nopeasti ja tehokkaasti. Pelastuslaitosten välineiden huolto ja myynti ovat siis olennainen osa pelastustoimen kokonaisvaltaista toimintaa ja turvallisuuden varmistamista.


Satunnainen:


Vastaavia:


24h suosituimmat artikkelit:


Juho Saastamoinen, Turku

www.juhosaastamoinen.fi
www.juhosaastamoinen.com

Palautetta? Kysyttävää?
Lähetä WhatsApp: tästä


Generoitu: 2024/05/01 07:17.35