Lukuaika: 2 minuuttia
Pelialan jätti Electronic Arts (EA) on saanut viime aikoina huutia pelaajiltaan mikromaksuista, eli pienistä ostoksista peleissä. Pelaajien mielestä EA:n mikromaksut ovat liian hintavia ja häiritsevät pelikokemusta.

Mikromaksut ovat olleet osa pelejä jo pitkään, mutta viime vuosina ne ovat lisääntyneet huomattavasti. Mikromaksujen avulla pelaajat voivat esimerkiksi ostaa peliin lisäsisältöä tai virtuaalivaluuttaa, jota voi käyttää pelissä etenemiseen tai erilaisten esineiden ostamiseen.

EA:n uusimmat pelit, kuten FIFA ja Star Wars: Battlefront II, ovat herättäneet pelaajien keskuudessa suurta kritiikkiä mikromaksujensa vuoksi. Pelaajat ovat huomanneet, että pelin edistymiseen vaaditaan paljon aikaa tai lisäostoksia, mikä ärsyttää monia.

Esimerkiksi Star Wars: Battlefront II -pelissä voi käyttää reilusti yli 100 euroa vain saadakseen pelissä haluamiaan hahmoja ja esineitä. Tämä on aiheuttanut pelaajissa turhautumista ja närää, sillä pelin hinnan lisäksi lisäostoksiin joutuu käyttämään huomattavan summan rahaa.

Myös pelin sisäinen valuutta, kristallit, on herättänyt närää pelaajien keskuudessa. Pelaajat ovat huomanneet, että peliin on vaikea edetä ilman näiden kristallien ostamista, ja niiden hinta on nostettu jopa 3-4-kertaiseksi aikaisempiin verrattuna.

EA:n vastaus pelaajien kritiikkiin on ollut heikko. Yhtiö on yrittänyt perustella mikromaksuja ja niiden korkeita hintoja sillä, että ne tuovat lisäarvoa pelaajille ja auttavat rahoittamaan pelien kehitystä. Tämä ei kuitenkaan ole tyydyttänyt pelaajia, jotka ovat valmiita maksamaan peleistään, mutta eivät halua jatkuvasti investoida niihin lisää rahaa.

EA:n mikromaksujen aiheuttama kritiikki on johtanut myös siihen, että viranomaiset ovat aloittaneet tutkimuksen peliyhtiön käytäntöjen laillisuudesta. Monet pelialan asiantuntijat ovat myös arvostelleet EA:n toimintaa ja kehottaneet pelaajia boikotoimaan peliyhtiön tuotteita.

Samaan aikaan kun pelaajat ja viranomaiset vaativat actionia EA:lta, kilpailijat ovat nähneet tilanteessa mahdollisuuden. Esimerkiksi EA:n kilpailija CD Projekt Red on avoimesti kritisoinut mikromaksujen käyttöä peleissään ja luvannut pysyä niistä erossa tulevaisuudessa.

Tulevaisuuden kannalta onkin mielenkiintoista nähdä, kuinka paljon vaikutusta EA:n mikromaksujen aiheuttamalla kritiikillä on yhtiön strategiaan. On selvää, että pelaajat eivät hyväksy jatkuvaa lisäostosten painostusta ja odottavat peliyhtiöiltä reilumpaa ja käyttäjäystävällisempää lähestymistapaa. EA:n olisi viisaampaa kuunnella pelaajien ääntä ja kehittää parempia tapoja tuoda lisäarvoa peleihin, jotta voi säilyä kilpailukykyisenä ja välttyä tulevilta boikoteilta.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kesä kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö