11267 latausta vuorokaudessa
9624 artikkelia

2024/04/21

Elämä on matka, joka tarjoaa meille lukemattomia kokemuksia ja oppitunteja. Jokainen meistä kulkee omalla tiellään ja kohtaa erilaisia haasteita ja vaikeuksia. Jotkut tuntevat olevansa pimeässä tuntemattomalla polulla, kun taas toiset löytävät itsensä aurinkoisilla kukkuloilla. Kuitenkin jokainen meistä pystyy selviytymään elämän matkalla, vaikka se olisi täynnä käännekohtia ja vastoinkäymisiä.

Selviytymistarinat ovat aina inspiroivia kuulla, sillä ne kertovat meille, että meillä on voimaa ja päättäväisyyttä selviytyä mistä tahansa tilanteesta. Ne antavat meille toivoa ja rohkaisevat meitä jatkamaan eteenpäin vaikeinakin aikoina. Tässä artikkelissa tutustumme muutamaan suomalaisten selviytymistarinaan, jotka ovat tulleet tunnetuksi ja inspiroineet ihmisiä ympäri maailman.

Eräs tunnetuimmista suomalaisista selviytymistarinoista on vuonna 1995 tapahtunut Estonia-laivan uppoaminen. Laiva oli matkalla Tallinnasta Tukholmaan, kun se yllättäen joutui myrskyn kouriin ja upposi. Onnettomuudessa kuoli yli 800 ihmistä ja ainoastaan 137 matkustajaa selvisi hengissä. Yksi heistä oli 12-vuotias Silja Herrala, joka oli matkalla äitinsä ja serkkunsa kanssa. Heidän pelastuneessa pelastusveneessä oli yli 30 ihmistä, mutta pian he huomasivat, että vene oli vuotanut ja uppoamassa. Silja näki kuinka ihmiset alkoivat paniikissa hyppiä mereen ympärillään olevien hyökkäilevien aaltojen keskellä. Kuolema tuntui vääjäämättömältä, mutta Silja ei luovuttanut. Hän alkoi laulaa hiljaa itsekseen täyttääkseen aivojensa jatkuvasti toistamalla ajatuksella siitä, että “hän ei halua kuolla”. Lopulta hänen serkkunsa huusi nopeasti ajatuksen pelastusveneen saamisesta takaisin pelastuspaikalle. Veneet lähtivät hakemaan selviytyjiä ja lopulta kaikki heistä pelastuivat hengissä. Siljan tarina on inspiroinut monia ihmisiä ja se muistuttaa meitä siitä, että pienenkin mutkittelevan tien päässä voi olla ihmeitä.

Toinen selviytymistarina, joka on saanut paljon huomiota Suomessa, on Laura Huhtasaaren tarina. Huhtasaari on tunnettu suomalainen poliitikko ja opettaja, joka tunnetaan erityisesti maahanmuuttokriittisistä näkemyksistään. Hänen elämänsä ei kuitenkaan ole ollut aina helppoa, vaan hän on joutunut kohtaamaan monia vastoinkäymisiä matkallaan. Huhtasaari syntyi dyslektikkona ja hän kamppaili oppimisvaikeuksiensa kanssa läpi koulunsa. Hän myös menetti äitinsä nuorena ja joutui huolehtimaan nuoremmista sisaruksistaan. Huhtasaari ei kuitenkaan antanut vaikeiden kokemustensa määritellä itseään, vaan hän päätti taistella itsensä eteenpäin. Hän opiskeli kovasti ja pääsi lopulta yliopistoon, jossa hänestä tuli opettaja. Myöhemmin hän alkoi myös vaikuttamaan politiikassa ja päätyi lopulta kansanedustajaksi. Huhtasaaren tarina osoittaa meille, että emme saa antaa vaikeiden elämäntilanteiden estää meitä saavuttamasta unelmiamme.

Myös suomalaisen laulajan, Anssi Kelan, selviytymistarina ansaitsee maininnan. Hän on tehnyt menestyksekkään uran musiikin parissa, mutta hänen nuoruutensa oli täynnä vastoinkäymisiä. Kela kertoi syksyllä 2018 julkaistussa tangokuningas essee-ohjelmassa avoimesti vaikeuksistaan nuorempiensa aikana, jotka johtivat hänen mielenterveysongelmiinsa. Mielenterveyden ongelmat kasvoivat niin suuriksi, että hän joutui panttaamaan huumeita ja alkoholia. Lopulta hän joutui vankilaan. Hän uudisti elämänsä ja löysi musiikin, joka auttoi häntä parantumaan ja löytämään merkityksen elämälleen. Nykyään hän on yksi Suomen tunnetuimmista laulajista ja hänen musiikkinsa on innoittanut ihmisiä ympäri maailmaa. Kela on esimerkki siitä, että voimme selviytyä vaikeista elämäntilanteista ja löytää onnen ja menestyksen.

On myös tärkeää muistaa, että selviytymistarinoita löytyy myös lapsista. Eräs heistä on Luka, jota kutsutaan myös nimellä “Pikkulapsi Pohjolasta”. Luka syntyi vain 14 viikon iässä ennenaikaisesti ja häntä pidetään Suomen pienimmänä selviytyjänä. Lukan elämä alkoi hyvin vaikeissa olosuhteissa ja hän joutui taistelemaan hengestään ensimmäisten viikkojensa aikana. Luka hakkasi ennustuksia, ja hänestä tuli vahva ja terve poika. Nykyään Luka on täysin terve ja hän aloittaa pian päiväkodin. Hänen selviytymistarinansa muistuttaa meitä siitä, että mikään ei ole mahdotonta, jos vain uskomme itseemme ja taistelemme vaikeuksiemme läpi.

Elämän tie on täynnä käännekohdat ja haastavat tilanteet, mutta jokaisella meistä on kyky selviytyä niistä. Suomalaisten selviytymistarinoita katsellessamme muistamme, että meillä kaikilla on sisällämme voimaa ja päättäväisyyttä päästä läpi vaikeista ajoista. Meidän tarvitsee vain uskoa itseemme ja muistaa, että emme ole koskaan yksin matkallamme. Oli elämämme tie millainen tahansa, voimme selviytyä siitä, kun vain pysymme vahvoina ja luottavaisina tulevaisuuteen.


Satunnainen:


Vastaavia: