Kiitollisuus on tunne, joka kumpuaa syvältä sydämestä ja jättää jälkeensä lämpimän ja onnellisen tunteen. Se on tunne, joka syntyy huomatessaan hyvän asian tai teon, ja se saa meidät arvostamaan ja tuntemaan kiitollisuutta siitä, mitä meillä on elämässämme.

Kiitollisuuden tunne voi olla läsnä jokapäiväisessä elämässämme, mutta usein se unohtuu kiireen, stressin ja muiden huolenaiheiden alle. Kun annamme kiitollisuudelle tilaa, huomaamme, että meillä on paljon syitä tuntea kiitollisuutta ympärillämme.

Kiitollisuus auttaa meitä näkemään elämän valoisampana ja positiivisempana. Kun keskitymme siihen, mitä meillä on, sen sijaan että vertailemme itseämme muihin ja siihen, mitä meillä ei ole, huomaamme, että meillä on paljon enemmän kuin mitä olemme tajunneetkaan. Kiitollisuus saa meidät näkemään elämän rikkaana ja anteliaana.

Kiitollisuus myös lisää onnellisuutta ja hyvinvointia elämässämme. Kun olemme kiitollisia, tunnemme enemmän tyytyväisyyttä ja positiivisia tunteita. Se auttaa meitä olemaan tyytyväisempiä nykyhetkestä ja hyväksymään sen, mitä meille on annettu. Kiitollisuus voi myös auttaa meitä selviytymään paremmin vaikeista tilanteista, sillä se muistuttaa meitä siitä, että meillä on silti paljon hyvää elämässämme.

Kiitollisuus ei tarkoita sitä, etteikö meillä olisi haasteita tai asioita, joita haluaisimme muuttaa elämässämme. Se tarkoittaa kuitenkin sitä, että emme anna negatiivisten asioiden vallata elämäämme, vaan keskitymme siihen, mikä on hyvää ja arvokasta. Kiitollisuus auttaa meitä näkemään myös positiivisia asioita vaikeissa tilanteissa ja löytämään niistä oppia ja kasvua.

Kiitollisuus voi myös vaikuttaa suhteisiimme muihin ihmisiin. Kun tunnemme kiitollisuutta ja ilmaisemme sitä, se lisää läheisyyttä ja yhteenkuuluvuuden tunnetta muiden ihmisten kanssa. Kiitollisuus saa meidät myös arvostamaan enemmän läheisiämme ja näkemään heidän tärkeytensä elämässämme.

Kiitollisuus on myös tapa ilmaista arvostusta ja kiitollisuutta muille. Kiittäminen ja ilmaisemme kiitollisuutta jollekin teolle tai henkilölle saa heidät tuntemaan olonsa hyväksi ja huomatuksi. Se voi myös olla pieni ele, joka tuo iloa ja hyvää mieltä toisen päivään.

Sydämen pohjasta kumpuava kiitollisuus on voimakas tunne, joka muistuttaa meitä siitä, että elämässä on paljon hyvää ja arvokasta. Se voi auttaa meitä näkemään elämän valoisampana ja lisäämään onnellisuutta ja hyvinvointia elämäämme. Jokainen meistä voi harjoittaa kiitollisuuden tunnetta ja pienin askelin tehdä siitä osan jokapäiväistä elämäämme. Kun opettelemme näkemään ja tuntemaan kiitollisuutta ympärillämme, elämä voi muuttua paljon rikkaammaksi ja merkityksellisemmäksi.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml Krim kuolema lapsi maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti Prigozin propaganda Putin Raha Rauha Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus twitter Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta