Lukuaika: 2 minuuttia
Kesä, se pitkä odotettu vuodenaika Suomessa, jolloin luonto herää eloon ja aurinko hellii kasvoja. Usein kesään liitetään ajatus lomasta ja rentoutumisesta, mutta Suomen kesästä piirtyy myös mieleen kauneus ja luonnon monimuotoisuus. Ja niin se on, sillä Suomen kesän kaunein päivä on vertaansa vailla.

Kun kesäaamuna heräät auringonpaisteeseen ja linnunlauluun, tunnet välittömästi, että tänään on se päivä. Se päivä, kun kaikki tuntuu olevan täydellisessä harmoniassa. Katsot ulos ikkunasta ja näet niittyjen kimmeltävän auringonvalossa ja kuulet puiden lehtien hiljaisen kahinan. Sinulla on tunne, että haluat heti pukea päällesi kesämekon ja lähteä ulos luonnon syleilyyn.

Suomen kesä on tunnettu monipuolisesta luonnostaan, ja tällä kauneimmalla päivällä se pääsee loistamaan täydellisesti. Voit lähteä kävelylle metsään ja ihastella sen vehreyttä ja hiljaisuutta. Tai ehkäpä haluat päästä rannalle ja katsella meren liplattelua ja auringon kimmeltämistä sen pinnalla. Suomen saaristo onkin yksi maailman kauneimmista ja tämän päivän aikana se tuntuu vieläkin erityisemmältä.

Jos metsäretki tai merellä seikkailu eivät ole sinun juttusi, voit aina suunnata kohti maaseutua. Suomen kesän kaunein päivä on täynnä vehreitä niittyjä ja peltomaisemia, jotka ovat suomalaisen luonnon parhaimpia puolia. Niityillä voi nähdä kauniin värisiä perhosia ja monenlaisia kukkia. Peltomaisemissa sen sijaan voi kohdata maatilan eläimiä ja kenties päästä maistamaan tuoreita mansikoita tai herkullista uuden sadon perunaa.

Suomen kaupungitkin näyttävät tällä päivällä upeilta. Kesän kaunein päivä saa aikaan ihmeitä myös betoniviidakossa, ja kaupunkien puistot ja kadut täyttyvät iloisista ihmisistä ja värikkäistä kukkaistutuksista. Keskustan vilinä tuntuu jopa hieman piristävämmältä tällä päivällä, kun ihmiset tuntuvat olevan hyväntuulisempia ja nauttivat kesäisestä säästä.

Yksi kesän kauneimmista nähtävyyksistä on ehdottomasti Suomen lukuisat järvet. Tämä maa onkin nimetty tuhansien järvien maaksi, ja tämän päivän aikana voit todella ymmärtää, miksi. Järvien vesi hohtaa turkoosin vihreänä ja sen pinnalla voi nähdä kuinka kala nappaa hyönteistä ja lokki sukeltaa veden alle. Kesän kaunein päivä luo sellaisen tunnelman, että jokaisen Suomen järven näkeminen on kuin ensimmäistä kertaa.

Vaikka Suomen kesä on usein melko lyhyt ja sään ennustaminen epävakaita, tänä päivänä luonto näyttää parhaat puolensa. Lämmin aurinko ja tuulenhenkäys luovat yhdessä täydellisen kesän sään. On vaikea löytää sanat kuvaamaan sitä tunnetta, kun lämmin aurinko silittelee ihoa ja raikas tuulenvire viilentää. Se on täydellistä balanssia, ja juuri näin sen kuuluukin olla.

Muutamat onnekkaat voivat viettää tämän päivän mökillä ja nauttia kesän kauneudesta aivan yksinään. Mikään ei voita sitä tunnetta, kun saa herätä varhain auringon noustessa ja istahtaa laiturille katsomaan kuinka sumu haihtuu järveltä ja luonto herää eloon. Voit myös lähteä soutamaan järvellä ja kuunnella vain luonnon ääniä, se onkin yksi suomalaisen mökillä vietetyn kesäpäivän parhaista hetkistä.

Suomi on kaunis maa ympäri vuoden, mutta kesän kaunein päivä todella vie sydämen. Se on päivä, jolloin voit unohtaa kaikki huolesi ja vain nauttia kauneudesta ympärilläsi. Se on päivä, jolloin voit kokea täydellisen harmonian luonnon ja ihmisten välillä. Ja kun aurinko laskee horisonttiin ja tähdet syttyvät taivaalle, tiedät että tämä oli se päivä. Se kaunein päivä Suomessa.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml Krim kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö