lukuaika: 2 minuuttia
Kesä on vihdoin täällä ja luonto heräilee uuteen eloon. Puiden lehdet puhkeavat, kukat alkavat kukkia ja lintujen laulu täyttää ilman. Kesä tuo mukanaan myös ihanan lämpimät tuulet, jotka hellivät ihoa ja tuovat mieleen lapsuuden kesälomat ja leikkimieliset seikkailut. Vaikka kesän suunnitelmat eivät tänä vuonna ehkä olekaan niin suuria ja kauaskantoisia kuin aiempina vuosina, voi silti nauttia kesän lempeistä tuulista ja seikkailuista kotinurkilla.

Kesän saapuessa moni suomalainen kaipaa ulkomaanmatkoille ja eksoottisille seikkailuille tropiikin lämpimille rannoille. Tänä vuonna koronapandemian vuoksi matkustaminen on kuitenkin rajoittunut ja moni joutuu jättämään ulkomaanmatkat väliin. Mutta kesäinen Suomi tarjoilee kuitenkin paljon upeita seikkailuja ja nautittavia hetkiä luonnossa, jotka ovat helppoja toteuttaa omin voimin ja lähellä kotia.

Kesäinen Suomi tarjoaa upeita maisemia ja monipuolista luontoa, josta voi nauttia vaikka päiväretkillä lähiluonnossa. Suomen metsät, järvet ja saaristot tarjoavat upeita maisemia ja rauhallisia paikkoja rentoutumiseen ja luonnonläheisten aktiviteettien toteuttamiseen. Pienien patikointireittien lisäksi Suomessa on myös upeita vaellusreittejä, jotka tarjoavat mahdollisuuden pidempiaikaiseen seikkailuun keskellä luontoa.

Esimerkiksi upea Haltian luontokeskus sijaitsee Nuuksion kansallispuiston kupeessa ja tarjoaa monipuolisia retkeilypolkuja ja aktiviteetteja luonnon läheisyydessä. Haltian näyttelyt esittelevät Suomen luonnon monimuotoisuutta ja tarjoavat tietoa ja ideoita retkeilijöille ja luonnosta kiinnostuneille.

Kesän aikana voi myös kokeilla uusia vesiaktiviteetteja, kuten suppailua, melontaa tai vaikka kalastusta. Suomen tuhannet järvet ja saaristot tarjoavat upeat puitteet vesiseikkailuille ja retkeilylle. Ja mikä olisikaan ihanampaa kuin pulahtaa viilentävään järveen tai meriveteen kesähelteellä?

Kesäkauden kruunaa tietysti myös grilliruoka ja piknikit. Suomen luonto tarjoaa upeat puitteet luonnon läheisille ruokahetkille, oli kyseessä sitten perheen ja ystävien kanssa vietetty yhteinen illallinen tai romanttinen piknik kahden. Grillaukseen tarvittavat välineet ja ruokatarvikkeet saa kätevästi mukaan retkeilyreppuun ja lähiluonnosta löytyy aina sopiva paikka ruokailulle.

Kesän seikkailuihin ja mielenrauhaan kuuluu olennaisesti myös saunominen. Suomalaisten rakas saunakulttuuri tarjoaa mahdollisuuden rentoutumiseen ja luonnosta nauttimiseen. Varsinkin maaseudulla saunat lämpiävät usein puulämmitteisesti, mikä antaa oman ekologisen lisänsä saunahetkiin. Ja mikä olisikaan parempaa kuin pulahtaa viilentävään järveen saunomisen jälkeen?

Kesällä voi myös kokeilla uusia harrastuksia ja aktiviteetteja. Suomessa on tarjolla monipuolisia luontokohteita, joissa voi kokeilla esimerkiksi geokätköilyä, lintujen bongailua tai villiyrttien keräämistä. Mikäli haluaa yhdistää seikkailun ja luontoretkeilyn, voi osallistua vaikkapa geokätköilyyn luontokohteessa ja palkita itsensä löytämällä kätköön piilotettuja aarteita.

Suomen kesä tarjoaa myös upeita festivaaleja, joihin voi osallistua ja nauttia kesän tunnelmasta. Esimerkiksi Saaristomeren yöfestivaali järjestetään elokuussa Turun saaristossa ja tarjoaa musiikkia, taidetta ja muita tapahtumia upeissa maisemissa. Myös monet pienemmät tapahtumat ja konsertit järjestetään kesäisin eri puolilla Suomea.

Vaikka tänä kesänä ei ehkä pääsekään maailmanmatkoille, voi silti nauttia kesän lempeistä tuulista ja seikkailuista lähellä kotia. Suomen upea luonto tarjoaa monipuolisia mahdollisuuksia nauttia kesän tunnelmasta ja samalla edistää ekologista matkailua. Kannattaa siis ottaa kaikki irti kesästä ja lähteä rohkeasti tutkimaan lähiluontoa ja sen tarjoamia seikkailuja!

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml Krim kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö