lukuaika: 2 minuuttia
Itämeri, tuo suuri ja kaunis meri, joka on ympäröinyt Suomea sekä muita pohjoismaita ikuisuuksien ajan. Se on nähtävä, tunnettava ja koettava koko sen upeudessa ja monimuotoisuudessa. Nyt onkin aika lähteä Itämeren valloittavaan maailmaan ja seurata jahtia, joka saapuu satamaan upean matkan jälkeen.

Jahti, tuo elegantti ja perinteikäs purjealus, on pitkään ollut merenkävijöiden suosiossa. Se edustaa vapauden ja seikkailun henkeä ja sen matkaan lähteminen herättää aina suurta innostusta ja jännitystä. Nyt jahti nimeltä ”Baltic Beauty” on tehnyt matkansa Itämeren halki ja saapuu vihdoin satamaan.

”Saavuimme vihdoin tähän upeaan satamaan ja matka oli kerrassaan upea. On ollut hienoa seilata Itämeren aalloilla ja nauttia sen upeasta maisemasta. Itämerellä on niin paljon nähtävää ja koettavaa, että matka ei alkanut kyllästyttää missään vaiheessa”, kertoo jahtin kapteeni Tero Laaksonen.

Jahti lähti matkaan Tallinnasta ja seilasi Baltian maiden rannikkoa pitkin, ihaillen upeita maisemia ja pysähtyen useisiin satamiin matkan varrella. Matkalla on koettu uskomattomia hetkiä, kuten Viron saariston kauneutta ja Latvian rannikon jylhiä kallioita. Myös Suomen saaristo ja Ahvenanmaa ovat tehneet vaikutuksen matkalaisiin.

”Matkalla olemme päässeet tutustumaan myös paikallisiin kulttuureihin ja ruokakulttuureihin. On mahtavaa päästä kokemaan erilaisia kulttuureita ja nähdä, miten ihmiset elävät Itämeren eri rannoilla”, Laaksonen jatkaa.

Itämeren tila on ollut viime vuosina huolenaihe monelle ja matkailun merkitys siihen on suuri. On tärkeää, että matkailijat saavat nauttia Itämeren kauneudesta, mutta samalla myös ymmärtävät sen herkän ekosysteemin ja rupeavat omalta osaltaan vaalimaan sen puhtautta ja kestävyyttä.

”Itämerellä isoin haaste on laivaliikenteen aiheuttamat saasteet. Siksi me jahtilaivastossa olemme sitoutuneet käyttämään ympäristöystävällisiä toimintatapoja. Esimerkiksi kuljemme miehistön kanssa järjestäen roskien keräystä ja pyrimme minimoimaan muovin ja muiden saastuttavien aineiden käyttöä”, Laaksonen kertoo.

Jahtimatkalla pääsee myös näkemään ja kokemaan Itämeren meren elävää maailmaa. On mahtavaa päässä ihastelemaan silmä kovana Itämeren upeaa luontoa, kuten valaita, hylkeitä ja lintuja. Jahti onkin erinomainen mahdollisuus päästä lähemmäs merta ja oppia sen tärkeydestä ja monimuotoisuudesta.

”Matkan tarkoitus on myös herättää ihmisiä ajattelemaan Itämeren meren tilaa ja sitä, mitä voimme tehdä sen suojelemiseksi. Toivomme, että matkalaiset vievät mukanaan positiivisia ajatuksia ja ovat tietoisia siitä, miten voivat omalta osaltaan auttaa meren hyvinvointia. Jokainen pienikin teko on tärkeä”, Laaksonen toteaa.

”Saavuimme juuri tähän upeaan satamaan ja matkailijat ovat innoissaan ja haluavat jo kiiruhtaa tutustumaan tähän upeaan kaupunkiin. Mutta tiedämme, että he vievät mukanaan myös matkan upeat muistot ja haluavat varmasti palata Itämeren maailmaan uudelleen”, kapteeni Laaksonen kertoo hymyillen.

Jahti lähtee jälleen matkaan ja jättää jälkeensä sataman, jossa matkustajat jatkavat omia seikkailujaan. Mutta Itämeri ja sen kauneus jäävät heille ikuisesti mieleen ja he haluavat varmasti palata takaisin jaettavaksi uuden jahtimatkakokemuksen kanssa.

Jos sinäkin haluat lähteä valloittamaan Itämeren aaltoja ja sukeltamaan sen upeaan maailmaan, suosittelemme lämpimästi jahtimatkaa. Se on unohtumaton kokemus, joka jättää jälkeensä paljon enemmän kuin huimat maisemat ja elämykset. Se lähentää meitä meren ja sen merkityksen kanssa ja saa meidät arvostamaan ja vaalimaan kaikkea sitä, mitä se meille antaa.

Tule siis mukaan Itämeren matkalle ja koe sen valloittava maailma ja kaikki sen tarjoamat ikimuistoiset hetket. Jahtimme odottaa sinua ja vie sinut satamasta toiseen, tuoden mukanaan unohtumattoman matkan ja upeat muistot. Tervetuloa Itämeren valloittajien joukkoon!

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml Krim kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö