Lukuaika: < 1 minuutti
Suomen suurimmassa luonnonpuistossa, Nuuksion kansallispuistossa, on monia upeita patikkareittejä, joita kannattaa kokeilla. Eräs suosituimmista reiteistä on Haukkalampi-Kattilajärvi reitti, joka tarjoaa upeita maisemia ja mielenkiintoisia nähtävyyksiä matkan varrella. Mutta reitin varrella on myös jotain muuta, joka tekee patikoinnista vieläkin miellyttävämpää – pieni, mutta viihtyisä kahvila nimeltä Haltia.

Haltia sijaitsee reitin loppupäässä, Kattilajärven rannalla. Se on auki vain kesäisin, mutta tarjoaa patikoijille mahdollisuuden levähtää hetken, tankata energiaa ja nauttia kauniista luonnosta ympärillään. Kahvilan valikoimasta löytyy erilaisia virvokkeita, kuten kahvia, teetä, virvokkeita ja pientä purtavaa. Voit istahtaa alas nauttimaan kahvikupillisestasi terassille ja ihailla samalla kaunista Kattilajärveä.

Kuten monet muutkin kahvilat luonnonpuistoissa, myös Haltia pyrkii toimimaan mahdollisimman ekologisesti. He käyttävät kierrätettäviä kertakäyttöastioita ja pyrkivät vähentämään jätteen määrää niin paljon kuin mahdollista. Lisäksi he panostavat paikallisiin tuotteisiin ja tukevat paikallisia pienyrityksiä.

Kahvilalla on myös pieni puoti, josta voit ostaa muistoja retkestäsi tai hankkia eväitä mukaasi jatkopolulle. Valikoimasta löytyy muun muassa paikallisia käsitöitä, retkiruokaa ja luontoon liittyviä tuotteita. Voit myös ostaa mukaasi paikallista luomukahvia tai teetä ja tuoda ripauksen Nuuksion kansallispuistoa kotiisi.

Monille patikoijille Haltia on tärkeä osa Nuuksion kansallispuiston kokemusta. Se tarjoaa mahdollisuuden levähtää ja rentoutua patikoinnin lomassa, ja nauttia samalla kauniista ympäristöstä ja hyvästä seurasta. Kahvilan ystävällinen henkilökunta tekee parhaansa, jotta jokainen vierailija tuntee olonsa tervetulleeksi ja saa täydellisen retkeilykokemuksen.

Vaikka Haltia sijaitsee reitin loppupäässä, se kannattaa ehdottomasti ottaa osaksi patikointia Nuuksion kansallispuistossa. Kahvilan tunnelma on ainutlaatuinen, ja se tarjoaa mahdollisuuden paitsi nauttia virvokkeista ja herkuista myös tutustua paikalliseen kulttuuriin ja historiaan. Koko perheen retki Nuuksion kansallispuistoon saa siis vieläkin mukavamman mausteen, kun polun päässä odottaa viihtyisä kahvila auki.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml Krim kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö