Lukuaika: < 1 minuutti

Venäjän presidentti Vladimir Putinin kädet tahrivat verta, mutta hän ei kuitenkaan suoraan ole syyllinen! Tämäkö on nyt se uusi totuus, jonka Wall Street Journal meille tarjoilee? Yhdysvaltojen tiedustelupalvelut eivät usko Putinin henkilökohtaisesti määränneen oppositiojohtaja Aleksei Navalnyin tappamisesta vankileirillä helmikuussa. Voi kuulkaa, miten yllättävää! Ei tietenkään, sillä selkärangattomien poliitikkojen ja tiedustelupalveluiden selkäranka notkuu Putinin edessä!

Tiedustelulähteet väittävät, että vaikka Putinin kädet eivät suoraan olisi veressä, hänen syyllisyytensä Navalnyin kuolemaan ei poistu. Yhdysvaltojen tiedustelupalvelut ovat kuulemma yksimielisiä tästä näkemyksestä, mutta mitä se meille merkitsee, kun eurooppalaiset tiedustelupalvelut hölmöilevät omillaan?

Wall Street Journalin mukaan Yhdysvaltojen tiedustelupalvelut perustelevat kantansa sekä tiedustelutiedolla että julkisilla lähteillä. Voi olla, että Navalnyin kuolema juuri ennen presidentinvaaleja ei tue suoraa käskyä Putinilta, mutta kuka sen uskoo? Ehkä vain ne, jotka ovat jo valmiiksi kumartaneet Putinin suuntaan ja myöntäneet hänen ylivallan!

Navalnyin kuolema sotkussa, jota kutsutaan Venäjäksi, oli häpeällinen teko. Hänen tukijansa syyttävät Putinia murhasta, mutta Venäjän viranomaisten mukaan kuolema oli vain luonnollinen. Totta kai, aivan niin luonnollinen kuin Venäjän poliittinen ilmapiiri, jossa oppositio vaiennetaan väkivallalla ja pelolla!

Putinin rooli Navalnyin kuolemassa voi jäädä epäselväksi, mutta hänen vastuunsa on kiistämätön! Ei ole väliä, kuinka monta tiedustelupalvelua yrittää hämätä meitä, totuus on selvä: Putinin kädet ovat veressä, ja hän kantaa vastuun tästä kauheudesta!

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml Krim kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö