Lukuaika: 3 minuuttia
Finnish:

Suomi tunnetaan maana, jossa kestävä kehitys ja ympäristöystävällisyys ovat korkealla tasolla. Tämä ei ole sattumaa, vaan se on osa Suomen pitkää historiaa ja perinteitä. Suomi on maailman ensimmäinen maa, joka on allekirjoittanut Yhdistyneiden kansakuntien kestävän kehityksen tavoitteet ja sitoutunut niiden toteuttamiseen. Tämä näkyy myös suomalaisten yritysten toiminnassa, jotka ovat panostaneet vihreään teknologiaan ja kestäviin ratkaisuihin.

Suomi on tunnettu luonnonkauneudestaan ja puhtaasta ympäristöstään ja siksi ympäristönsuojelu ja kestävä kehitys ovat olleet aina tärkeitä asioita suomalaisille. Suomi on myös maailman metsäisimpiä maita, ja metsillä on suuri rooli sekä taloudessa että ympäristön suojelemisessa. Suomi onkin sitoutunut pitämään metsävaransa kasassa ja puhtaina.

Suomi on lähtenyt toteuttamaan kestävän kehityksen tavoitteita yhteistyössä yritysten, kansalaisyhteiskunnan ja hallituksen kanssa. Suomen malli perustuu vahvaan yhteistyöhön kaikkien osapuolten välillä, mikä on osoittautunut toimivaksi tavaksi edistää kestävää kehitystä ja vihreää teknologiaa.

Yritykset ovat osoittaneet suurta kiinnostusta panostaa vihreään teknologiaan ja luoda kestäviä ratkaisuja. Suomalaiset yritykset ovat edelläkävijöitä esimerkiksi uusiutuvan energian ja älykkään liikkumisen aloilla. Monet yritykset ovat myös ottaneet käyttöön ympäristöystävällisiä toimintatapoja ja kehittäneet uusia ympäristöystävällisiä tuotteita.

Suomi on myös sitoutunut vähentämään hiilidioksidipäästöjä ja lisäämään uusiutuvan energian osuutta energiantuotannossa. Vuonna 2019 uusiutuvan energian osuus oli jo 43% ja tavoitteena on nostaa se 50%:iin vuoteen 2030 mennessä. Suomi on myös panostanut älykkään liikenteen kehittämiseen ja pyrkii vähentämään liikenteen päästöjä.

Suomalaiset kuluttajat ovat myös yhä tietoisempia ympäristöasioista ja valitsevat mielellään ympäristöystävällisiä vaihtoehtoja. Yritykset ovat vastanneet tähän kysyntään kehittämällä esimerkiksi ekologisia tuotteita ja ottamalla käyttöön kierrätysmateriaaleja.

Suomen hallitus on myös asettanut kunnianhimoisia tavoitteita kestävän kehityksen ja vihreän teknologian edistämiseksi. Tavoitteena on, että Suomi on hiilineutraali vuoteen 2035 mennessä ja että ympäristöystävällisyys huomioidaan kaikilla yhteiskunnan tasoilla.

Suomessa on myös panostettu tutkimukseen ja kehitykseen ympäristöystävällisten teknologioiden ja ratkaisujen kehittämiseksi. Esimerkiksi Aalto-yliopisto ja VTT ovat luoneet maailman ensimmäisen älykkään ja hiilineutraalin kaupunginosan, jossa kehitetään uusia älykkään liikkumisen ja energiantuotannon ratkaisuja.

Kaiken kaikkiaan Suomi on onnistunut luomaan toimivan mallin kestävän kehityksen ja vihreän teknologian edistämiseen. Vahva yhteistyö yritysten, kansalaisyhteiskunnan ja hallituksen välillä, sitoutuminen tavoitteisiin ja panostukset tutkimukseen ja kehitykseen ovat tehneet Suomesta yhden kestävän kehityksen kärkimaita maailmassa.

English:

Finland is known as a country where sustainable development and environmental friendliness are highly valued. This is not a coincidence, but rather a part of Finland’s long history and traditions. Finland was the first country in the world to sign the United Nations’ Sustainable Development Goals and is committed to implementing them. This is also reflected in the actions of Finnish companies, which have invested in green technology and sustainable solutions.

Finland is known for its natural beauty and clean environment, and therefore, environmental protection and sustainable development have always been important issues for the Finnish people. Finland is also one of the most forested countries in the world, and forests play a significant role in both the economy and protecting the environment. Finland is committed to keeping its forest resources intact and clean.

Finland has been implementing the Sustainable Development Goals in cooperation with companies, civil society, and the government. The Finnish model is based on strong collaboration between all parties, which has proven to be an effective way to promote sustainable development and green technology.

Many companies have shown a great interest in investing in green technology and creating sustainable solutions. Finnish companies are pioneers, particularly in the fields of renewable energy and intelligent transportation. Many companies have also adopted environmentally friendly practices and developed new environmentally friendly products.

Finland is also committed to reducing carbon dioxide emissions and increasing the share of renewable energy in energy production. In 2019, the share of renewable energy was already 43%, and the aim is to increase it to 50% by 2030. Finland has also invested in developing intelligent transportation and aims to reduce emissions from transportation.

Finnish consumers are also becoming increasingly aware of environmental issues and are happy to choose environmentally friendly options. Companies have responded to this demand by developing, for example, ecological products and using recycled materials.

The Finnish government has also set ambitious goals for promoting sustainable development and green technology. The aim is for Finland to be carbon neutral by 2035 and for environmental friendliness to be considered on all levels of society.

Finland has also invested in research and development to create environmentally friendly technologies and solutions. For example, Aalto University and VTT have created the world’s first intelligent and carbon-neutral city district, where new solutions for intelligent transportation and energy production are being developed.

Overall, Finland has succeeded in creating a functional model for promoting sustainable development and green technology. Strong collaboration between companies, civil society, and the government, commitment to goals, and investments in research and development have made Finland one of the leading countries in sustainable development in the world.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml Krim kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö