Lukuaika: 2 minuuttia
Kaurakeksit ovat monen suosikkileivonnainen, sillä ne ovat herkullisia, helppoja valmistaa ja sopivat monenlaisiin ruokavalioihin. Kaurakeksit ovat myös loistava välipala tai lisäys aamiaispöytään. Vaikka monet saattavat ostaa kaurakeksejä kaupasta, ne valmistaminen kotona on huomattavasti maukkaampaa ja terveellisempää vaihtoehtoa. Tässä artikkelissa jaan kanssasi helpon reseptin, jolla voit valmistaa herkullisia kaurakeksejä kotona.

Tärkein raaka-aine kaurakeksejä tehdessä on tietysti kaura. Kaura on terveellinen ja ravinteikas vilja, joka sisältää runsaasti kuitua ja proteiinia. Se on myös gluteeniton, joten kaurakekseistä voi nauttia myös keliaakikot ja gluteenitonta ruokavaliota noudattavat.

Tarvitset siis seuraavat ainekset:

– 2,5 dl kaurahiutaleita (gluteenittomat, jos on tarpeen)
– 1 dl kaurajauhoja (tai muuta gluteenitonta jauhoa)
– 1 tl leivinjauhetta
– 1 tl vaniljasokeria
– 1 tl kanelia
– ripaus suolaa
– 1 dl kookosöljyä
– 1 dl vaahterasiirappia
– 1 kananmuna
– 1 dl suklaarouhetta tai muuta haluamaasi täytettä (esim. pähkinöitä tai kuivattuja hedelmiä)

Aloita valmistus sekoittamalla kuivat ainekset eli kaurahiutaleet, kaurajauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri, kaneli ja suola keskenään kulhossa. Tämän jälkeen sulata kookosöljy ja sekoita se vaahterasiirapin ja kananmunan kanssa. Lisää tämä seos kuivien aineiden joukkoon ja sekoita hyvin. Lopuksi voit lisätä suklaarouheen tai muun haluamasi täytteen taikinaan ja sekoittaa sen tasaisesti.

Sitten on aika muotoilla taikinasta keksejä. Voit käyttää apuna esimerkiksi nokareiden kokoa olevaa lusikkaa. Painele taikina kevyesti litteämmäksi ja pyörittele se haluamasi kokoiseksi palloksi. Voit myös painella taikinapallon hieman litteämmäksi muotoillessasi sitä, jos haluat kekseistä ohuempia.

Laita keksipallot leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 180 asteessa noin 10-15 minuuttia, kunnes keksit ovat kullanruskeita. Voit myös paistaa pellillisen kerrallaan ja tarvittaessa alentaa uunin lämpötilaa hieman, jos keksit alkavat tummua liikaa.

Kun keksit ovat valmiita, anna niiden jäähtyä hieman ennen tarjoilua, jotta ne pysyvät koossa. Tämän jälkeen voit nauttia herkullisista itsetehdyistä kaurakekseistäsi!

Jos haluat vaihtelua perusreseptiin, voit kokeilla erilaisia täytteitä. Esimerkiksi kuivatut hedelmät, pähkinät, erilaiset suklaapalat tai mausteet kuten inkivääri tai kardemumma voivat antaa uutta makua kekseihin.

Valmistamalla kaurakeksit itse, tiedät tarkalleen mitä niihin on laitettu ja voit myös tehdä niistä omien mieltymystesi mukaisia. Lisäksi kotona valmistetut kaurakeksit ovat usein terveellisempiä, sillä kaupan valmiit keksit saattavat sisältää turhia lisäaineita ja sokeria.

Nyt sinulla on hyvä perusresepti kaurakekseihin ja voit jatkaa kokeilemista erilaisilla täytteillä ja mausteilla. Toivottavasti näistä kaurakekseistä tulee sinun uusi suosikkileivonnaisesi ja valmistamisesta tulee sinulle mukava ja rentouttava harrastus. Hyvää ruokahalua!

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö