Lukuaika: < 1 minuutti
Suomi on tunnettu upeasta luonnostaan ja monipuolisista retkeilymahdollisuuksistaan. Luontomatkailu onkin yksi suomalaisten suosituimmista harrastuksista ympäri vuoden. Tässä artikkelissa esittelemme muutamia Suomen parhaita kohteita luontoa rakastaville matkailijoille.

1. Kansallispuistot – patikointia ja erämaan rauhaa

Suomen kansallispuistot tarjoavat upeita mahdollisuuksia tutustua maan luontoon ja samalla nauttia raikkaasta ilmasta ja liikunnasta. Suomen vanhin ja samalla suosituin kansallispuisto on Kolin kansallispuisto Pohjois-Karjalassa, joka tunnetaan upeista maisemistaan ja vaativista vaellusreiteistään. Myös Lapin tunturialueella sijaitseva Urho Kekkosen kansallispuisto tarjoaa upeita patikointipolkuja ja mahdollisuuden päästä lähelle Lapin luontoa.

2. Oulangan kansallispuisto – koskien kohinaa ja karuja maisemia

Pohjoisen Suomen helmi, Oulangan kansallispuisto, on yksi maan suosituimmista kohteista luontomatkailijoille. Alueella voi tutustua upeisiin koskiin ja rotkoihin sekä nauttia Lapin karuista maisemista. Lisäksi Oulangan kansallispuistossa voi harrastaa melontaa, pyöräilyä ja retkeilyä erilaisten opastettujen retkien avulla.

3. Saariston kansallispuistot – merellistä tunnelmaa ja saariston helmiä

Suomen merellisellä alueella sijaitsevat saariston kansallispuistot tarjoavat upeita saaristo- ja merimaisemia sekä mahdollisuuden nauttia lähisaaristosta ja merestä. Yksi suosituimmista alueista on Nauvon ja Korppoon välissä sijaitseva Saaristomeri kansallispuisto, joka tarjoaa upeita retkeilypolkuja ja mahdollisuuden tutustua saariston kulttuuriin ja historiaan.

4. Syötteellä – lähiluontoa ja talviaktiviteetteja

Pohjois-Pohjanmaalla sijaitseva Syöte tunnetaan talvisista aktiviteeteistaan, kuten laskettelusta ja hiihdosta. Alueella voi myös ihastella upeita maisemia ja tutustua alueen luontoon erilaisten patikointireittien avulla. Syötteen alueella sijaitseva Syötteen kansallispuisto tarjoaa myös mahdollisuuden tutustua alueen luonnonsuojelualueisiin ja nauttia rauhallisesta lähiluonnosta.

5. Länsi-Suomi – metsiä, järviä ja perinteitä

Suomen länsiosassa sijaitseva Pirkanmaa ja Satakunta tarjoavat upeita mahdollisuuksia tutustua maan metsiin ja järvialueisiin. Alueen suosituimpia kohteita ovat Seitsemisen kansallispuisto, joka tarjoaa upeita maisemia ja patikointipolkuja, ja Pyhä-Häkin kansallispuisto, jossa voi tutustua alueen perinteiseen maatalouskulttuuriin ja kulttuurimaisemiin.

Yhteenvetona voidaan todeta, että Suomessa on runsaasti upeita luontokohteita, joissa jokainen voi löytää omat suosikkinsa. Suosittelemme tutustumaan ainakin muutamaan edellä mainittuun kohteeseen ja nauttimaan Suomen upeasta luonnosta ja monipuolisista retkeilymahdollisuuksista. Tervetuloa tutustumaan Suomen luontoon!

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö