Lukuaika: < 1 minuutti
Suomen matkailu on viime vuosina kasvanut suuresti, ja ei ole vaikea nähdä miksi. Tämä Pohjoismaiden helmi tarjoaa vierailijoilleen upeita luonnonkauniita maisemia, lumoavia kaupunkeja ja mielenkiintoista kulttuuria. Suomen matkailijalle riittääkin paljon nähtävää ja koettavaa ympäri maata.

Yksi suosituimmista matkailukohteista on ehdottomasti pääkaupunki Helsinki. Tämä merellinen kaupunki tarjoaa vierailleen runsaasti nähtävää ja koettavaa. Kävelykierroksella vanhassa kaupungissa pääsee tutustumaan Suomen historiaan ja kulttuuriin. Nykyaikaa edustavat suuret ostoskeskukset puolestaan tarjoavat shoppailumahdollisuuksia. Suomenlinnan linnoitus on myös ehdoton vierailukohde, sillä se on yksi Unescon maailmanperintökohteista. Saaristoluontonsa ja arkkitehtuurinsa ansiosta Suomenlinna tarjoaa upeita maisemia ja historiallisia nähtävyyksiä.

Jos kaipaa luontokokemuksia, kannattaa matkata Pohjois-Suomeen. Suomen Lappi tarjoaa vierailijoilleen upeita maisemia ja monipuolista luontoa. Kesällä matkailija voi vaeltaa ympäriinsä ja ihailla upeita tunturimaisemia ja järvimaisemia. Talvella taas voi kokea aitoa talvielämää ja vaikkapa ottaa osaa husky- tai porosafareihin. Lapissa voi myös tutustua saamelaiskulttuuriin ja esimerkiksi nauttia perinteisestä poronkäristysateriasta.

Etelä-Suomessa, vain muutaman tunnin matkan päässä pääkaupungista, sijaitsee myös toinen suosittu matkailukohde – Turku. Tämä monivivahteinen kaupunki tarjoaa vierailijoilleen mahdollisuuden tutustua jännittävään historiaan ja nauttia upeista museoista ja gallerioista. Turun linnassa voi uppoutua keskiaikaan ja tutkia linnoituksen vankikammioita. Vanhan kaupungin kapeilla kujilla taas voi tehdä ostoksia ja nauttia tunnelmallisista kahviloista ja ravintoloista.

Suomessa matkailijan kannattaa myös tutustua Saaristomeri-kansallispuistoon, joka on yksi Suomen upeimmista luontokohteista. Purjehdusretki saaristossa tarjoaa mahtavan elämyksen ja mahdollisuuden nauttia upeista saaristomaisemista.

Kulttuurinnälkäisille Suomessa on myös paljon tarjottavaa. Esimerkiksi merkittävä kuvataiteen museo Ateneum sijaitsee Helsingissä ja tarjoaa vierailleen upeita taidekokemuksia ja vaihtuvia näyttelyitä. Suomalaisista designista kiinnostuneille taas Designmuseo on ehdoton vierailukohde. Lisäksi ympäri maata on lukuisia musiikkitapahtumia ja festivaaleja, kuten Ruisrock ja Ilosaarirock.

Suomen matkailu tarjoaa siis monipuolisia elämyksiä kaikille matkailijoille. Vierailijalla on mahdollisuus kokea upeita luontoelämyksiä, tutustua jännittävään historiaan ja nauttia monipuolisesta kulttuurista. Suomi on todellinen Pohjoismaiden helmi, joka jättää matkailijalle ikuisia muistoja ja tarinoita jaettavaksi kotona.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö