Lukuaika: 2 minuuttia
Kevään saapuminen tuo aina mukanaan uutta energiaa ja raikkaita tuulia. Samalla myös muodin maailma herää talven jälkeisestä horroksestaan ja tarjoaa uusia trendejä, joita voi hyödyntää vaatekaappia päivittäessä. Tämän kevään muodissa näkyy paljon retrohenkisyyttä, kestävän kehityksen korostamista sekä iloisia värejä ja kuvioita.

Yksi suurimmista kevään 2021 muodin trendeistä on 90-luvun retrohenkisyys. Tämä näkyy erityisesti vaatteiden ja asusteiden leikkauksissa ja värityksessä. Hihat, kaula-aukot ja helmat ovat runsaita ja asusteissa nähdään esimerkiksi choker-kaulakoruja ja muovisia hiuslenkkejä. Myös raitapaidat ja crop-topit ovat palanneet suosioon. Retrohenkisessä tyylissä yhdistellään rohkeasti erilaisia materiaaleja ja värejä, ja printtitrendit ovat löytäneet tiensä takaisin muotiin.

Toinen merkittävä trendi kevään muodissa on kestävä kehitys. Yhä useampi kuluttaja kiinnittää huomiota vaatteiden tuotantoprosessiin ja materiaalien ekologisuuteen. Siksi monet muotimerkit ovat alkaneet panostaa ympäristöystävällisiin ja kierrätysmateriaaleista valmistettuihin vaatteisiin. Myös second hand -vaatteiden suosio on kasvanut, sillä ne tarjoavat edullisen ja ekologisen vaihtoehdon uusien vaatteiden ostamiselle.

Kevään 2021 muodissa nähdään myös paljon upeita värejä ja kuvioita. Pirteät pastellisävyt, kuten vaaleanpunainen, mintunvihreä ja vaaleansininen, tuovat väriä pukeutumiseen. Myös kirkkaat neonvärit ovat suuressa roolissa niin vaatteissa kuin asusteissa. Kuvioista suosiossa ovat erityisesti kukkakuviot, joita nähdään niin mekoissa, hameissa kuin paidoissakin. Lisäksi raikkaat ja sporttiset raidat sekä eläinkuosit ovat suosiossa.

Kevään 2021 muotitrendeissä korostuu myös mukavuus. Rentous ja väljät leikkaukset ovat nyt in, ja nämä trendit näkyvät erityisesti trenssi- ja tuulitakeissa. Pörröiset neuleet ja collegepaidat ovat myös suosittuja valintoja kevääseen. Jalkineissa nähdään niin ikään mukavuutta korostavia trendejä, kuten tennarit, matalat saappaat ja slip-on-kengät.

Asusteista puheen ollen, aurinkolasit ovat tärkeä osa kevään muotia. Suositut mallit tänä keväänä ovat suuret ja pyöreät, sekä kirkkaissa väreissä että hillityissä sävyissä. Myös silkkinauhailla koristellut pinnit ja hiuspannat tuovat asusteisiin naisellista ja romanttista ilmettä.

Kuten nähdään, kevät 2021 muodissa yhdistyy monenlaisia trendejä, jotka voi helposti sovittaa omaan tyyliin. Tärkeintä on pukeutua omaan persoonaan ja tuntea olonsa mukavaksi. Kevät on täydellinen aika kokeilla rohkeasti uusia värejä ja kuvioita, ja valita vaatteita, jotka tekevät iloiseksi ja tuntevat hyvältä päällä. Pukeutumisen tulisi olla hauskaa ja luovaa, ja tärkeintä on nauttia kevään tarjoamista muotitrendeistä omalla tavallaan.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö