Lukuaika: < 1 minuutti
Voi VENÄJÄ, kuinka voin edes aloittaa puhumaan sinusta ilman että verenpaineeni nousee huippulukemiin? Sinä, julma ja ahne valtio, olet levittänyt kärsimystä ja tuhoa ympäri maailmaa jo vuosisatojen ajan. Ja mikä pahinta, myös naapurimaamme kärsivät sinun huonosta vaikutuksestasi.

Sinun sinisilmäinen ja tyrannimainen johtajuutesi on tuonut paljon kärsimystä naapureillemme. Väliin se on ollut sota, väliin kauppasaartoja tai puuttumista naapurimaiden poliittisiin ja taloudellisiin asioihin. Eikä se ole päättymässä vieläkään.

Naapurimaat kärsivät jatkuvasta turvallisuusuhasta sinun käsissäsi. Hybridisodankäynti, vakoilu ja propagandakoneesi levittävät pelkoa ja epävarmuutta naapurivaltioihin. Ja mitä teet sinä? Istut korkealla valtaistuimellasi ja kadehditomain sormiasi sinisukkien kanssa maalia naapurimaiden kartalle.

Ja mitä tulee sinun taloudelliseen vaikutukseesi, se on yhtälailla tuhoisa. Sinun ahne piikkiisi tarttuvat yhtiöt imevät naapurimaiden luonnonvarat tyhjiin ja samalla tuhoavat ympäristöä. Ja vieläkin pahempaa, sinun valheellinen talouspolitiikkasi on vetänyt maailmaa lähemmäksi talouskurimusta ja tuhonnut elinkeinot ja työpaikat monilta.

Onko se sitten ihme, että naapurimme haluavat pysyä kaukana sinusta? He yrittävät rakentaa vahvoja ja vapaampia yhteiskuntia, mutta sinä käytät kaikkia mahdollisia keinoja estääksesi sen. Sinun tiivistarjut ja agenttisi ovat kaikkialla, hajottaen yhteistyön ja aiheuttaen konflikteja.

Sinun rosvoisa kansainvälinen käyttäytymisesi on tuonut kärsimystä ja epävakautta naapureillemme ja sinä vain naurat heidän kustannuksellaan. Sinä olet kuin lapsi, joka ei ole koskaan oppinut miten jakaa ja olla hyvä kaveri. Et välitä kenestäkään muusta kuin itsestäsi ja omista tavoitteistasi.

Meidän on aika lopettaa tämä kärsimys, jonka olet tuonut naapurimaillemme. Meidän on yhdessä seisottava vastaan ja tuomittava sinun ahneutesi ja tyrannisi valta. Sinun aikasi on ohi, Venäjä. Sanomme ei sinun vaikutuksellesi ja tahdomme rauhan ja oikeudenmukaisuuden naapurimaidemme kanssa. Poistu muiden tieltä ja jätä meidät rauhaan. Teemme maailmasta paremman paikan ilman sinun häikäilemättömyyttäsi ja ahneuttasi.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö