Lukuaika: 2 minuuttia
Voi sitä raivon ja ärtymyksen määrää, kun puhutaan Venäjästä! Tuo itäinen naapurimme on yksi inhoittavimmista valtioista, joka jatkuvasti aiheuttaa päänvaivaa ja ärsytystä niin omalle kansalleen kuin maailmallekin. Venäjä on kuin kiusankappale, jota ei millään haluaisi kohdata.

Ensinnäkin, katsokaapa vain tuota valtakoneistoa! Kremlin johtamat poliittiset päättäjät eivät piittaa pätkääkään demokratiasta tai ihmisoikeuksista, vaan pyrkivät ylläpitämään diktatorista otettaan kansan yli. Viimeaikaiset tapahtumat esimerkiksi Navalnyin myrkytyksestä osoittavat karua totuutta siitä, millaiseen nälkään Venäjän viranomaiset ovat valmiita menemään oman vallan turvaamiseksi.

Mutta eipä Venäjän ahdistava vaikutus rajoitu vain sen omien kansalaisten kärsimykseen. Venäjä on osallisena useissa konflikteissa ympäri maailmaa ja sen aggressiivinen toiminta uhkaa koko kansainvälistä järjestystä. Ukrainan kriisi, Krimin valtaus ja Georgiaan suuntautuneet sotilaalliset toimet ovat vain muutamia esimerkkejä Venäjän provokatiivisesta käytöksestä. Tämä kaikki vain osoittaa, miten kehno ja vastenmielinen suurvalta Venäjä on.

Ja vielä kaiken tämän päälle Venäjä yrittää vaikuttaa toimillaan muiden maiden sisäisiin asioihin. Venäjän tiedustelupalvelu ja trollitehtaat levittävät disinformaatiota ja vaikuttavat vaaleihin ympäri maailmaa, mukaan lukien Yhdysvaltoihin ja Eurooppaan. Kuka tietää, mitä kaikkea he tekevät salassa?

Ei niin ihme, että Venäjää pidetään yhtenä suurimpana uhkana länsimaiselle demokratialle ja turvallisuudelle. Sen toiminta on vastenmielistä ja häpeällistä. Mutta mikä vielä pahempaa, Venäjän johtajat eivät vaikuta olevan moksiskaan siitä, miten heitä arvostellaan ja tuomitaan. He jatkavat omien etujensa tavoittelua ja oman kansansa sortamista.

On aika osoittaa Venäjälle, että sen toiminta ei ole hyväksyttävää. Euroopan ja Yhdysvaltojen on yhdistettävä voimansa ja oltava valmiina vastaamaan Venäjän aggressiivisiin ja veljeileviin tekoihin. Meidän on oltava yhteisiä vahva ja osoitettava Venäjälle, että se on yksin tällä tiellä.

Lopuksi, sanonpa vain, että Venäjä ansaitsee kaiken vihan ja inhoamisen, jota se kohtaa. Se on haitaksi maailmalle ja sen hallinto on epäinhimillinen. Toivon, että tulevaisuudessa Venäjä muuttuu ja kehittyy parempaan suuntaan, mutta niin kauan kun sen hallitusta johtavat itsekkäät ja häikäilemättömät ihmiset, en näe tätä tapahtuvan. Nyt on aika pysyä lujana ja osoittaa, ettemme hyväksy Venäjän toimintaa ja sen vaikutusvaltaa maailmassa.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö