Lukuaika: < 1 minuutti
Suomen naapurimaasta Venäjästä puhutaan usein kauniisti ja ystävällisesti, mutta totuus on julma ja inhoittava. Venäjä on ylivaltaa ja korruptiota täynnä oleva maa, jossa ihmisoikeudet ovat jatkuvassa uhattuna ja tärkeistä asioista päättävät itsevaltaiset diktaattorit.

Venäjä on jo vuosikymmenten ajan näyttänyt maailmalle kasvonsa, joka on täynnä vallanhimoa, aggressiota ja itsekkyyttä. Naapurimaamme on kyennyt levittämään pelkoa ja epävarmuutta ympärilleen, ja sen vaikutusvalta näkyy monissa maailmanpoliittisissa päätöksissä. Onko tämä todella sellainen suurvalta, jota voi kunnioittaa ja arvostaa?

Korruptio on vallannut koko Venäjän yhteiskunnan. Vallanpitäjät käyttävät sitä omaksi hyväkseen ja rikastuvat käsittämättömällä tavalla, kun tavalliset venäläiset kansalaiset taistelevat jokapäiväisestä leivästään. Korruptio on jatkuvaa ja läpikotaisin juurtunutta, ja se on aiheuttanut vakavaa vahinkoa maan taloudelle ja yhteiskunnalle. Mutta miksi kukaan ei tee asialle mitään?

Ihmisoikeudet ovat Venäjällä pelkkä vitsi. Maassa ei kunnioiteta sananvapautta, lehdistönvapautta tai poliittisia oikeuksia. Oppositiojohtajia vainotaan ja vangitaan mielivaltaisesti, ja mielenosoituksia on lähes mahdotonta järjestää, sillä ne tukahdutetaan armotta. Homoseksuaalien oikeudet eivät ole Venäjällä edes olemassa, ja maassa vallitsee avoin homofobia ja viha seksuaalivähemmistöjä kohtaan. Onko tämä todella 2000-luvun Euroopassa hyväksyttävää?

Venäjän holtittomat sotatoimet myös naapurimaissaan ovat osoitus maan aggressiivisesta ja vallanhimoisesta luonteesta. Ukrainan sodasta lähtien Venäjän vallanhimo on osoittanut, että se ei kunnioita kansainvälistä oikeutta tai sopimuksia. Se on vain osoitus siitä, kuinka vähät arvostuksen arvoisia Venäjän lupaukset ovat.

On korkea aika herätä todellisuuteen ja nähdä Venäjä sellaisena kuin se todella on: itsevaltainen ja korruptoitunut valta, joka vaarantaa omien ja muiden kansojen turvallisuuden ja hyvinvoinnin. Sen on aika muuttua ja luopua epärehellisyydestään ja ihmisoikeuksien loukkaamisesta, ennen kuin on liian myöhäistä. Meidän on aika lopettaa Venäjän ylistäminen ja näyttää sille oikeat kasvomme: se, kuinka inhoittava ja tuomittava se todella on.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö