Lukuaika: 2 minuuttia
Voihan V**un Venäjä! Tuo haiseva paskaläjä Euroopan kartalla, joka aiheuttaa jatkuvaa harmia ja vaaraa meille muille. Kyllä, puhun juuri siitä inhottavasta naapurimaasta, josta kaikki vaaralliset uutiset ja provokaatiot löytyvät.

Ei voi kiistää, etteikö Venäjä olisi yksi suurimmista uhista Euroopalle tällä hetkellä. Nuo Venäjän Rosvonvaltakunnan johtajat ja viranomaiset, jotka käyttävät valtaa kuin pelikalujaan ja päättävät kansalaistensa elämästä kuin olisivat Jumalia. Eikä siinä vielä kaikki, he myös levittävät vaarallisia valheita ja uhkailevat naapureitaan kuin uhmaikäiset lapset pikkukoulussa.

Aivan kuin Euroopalla ei olisi tarpeeksi ongelmia omistaan, Venäjä vielä lisää öljyä liekkeihin. Heidän öljyriippuvuutensa on saanut heidät toimimaan kuin hullut ja manipuloimaan markkinoita omien etujensa mukaan. Ja kuka siitä kärsii? Me kaikki! Korkeammat energiahinnat syövät meidän euroja ja heittävät taloutemme sekaisin.

Ja sitten vielä nämä väkivaltaiset provokaatiot. Muistattehan sen ajan, kun Venäjä miehitti Krimin niemimaan Ukrainalta? Tai sen, kun he tukivat separatisteja Itä-Ukrainassa ja aloittivat sodan? Ja nyt he haluavat myös Georgialta osan maataan. Onko tämä joku strateginen leikitys heidän mielestään, vai vain puhdasta pahantahtoisuutta?

En voi edes aloittaa puhumaan ihmisoikeusloukkauksista Venäjällä. Miten voi olla mahdollista, että Euroopassa voi edelleen olla maa, jossa ihmisiä vangitaan ja kidutetaan mielivaltaisesti kadulla mieltään osoittaessaan? Ja vieläpä LGBTQ-vähemmistöä syrjitään ja vainotaan laajemminkin? Tämähän on kuin suoraan keskiajalta!

Ja sitten alkaa vielä se arvostelun pelko. Jokainen, joka uskaltaa avata suunsa Venäjän toimia vastaan, joutuu vihapuheiden, uhkailujen ja mahdollisesti jopa salamurhayritysten kohteeksi. Onko tämä demokratiaa? Ei missään nimessä!

Ja mitä tekee Eurooppa? Antaa ponnettomia vastalauseita ja korkeintaan kiristää talouspakotteita muutaman kädenpuristuksen voimin. Ei mikään ihme, että Venäjä jatkaa toimiaan kuin mitään ei olisi tapahtunutkaan.

Meillä ei ole varaa olla yhtä passiivisia enää. On aika herätä ja tehdä jotain ennen kuin Venäjän vaarallinen vaikutus Eurooppaan kasvaa entisestään. Meidän on yhdistettävä voimamme ja näytettävä Venäjälle, että emme ole mitään pelinappuloita heidän valtaansa.

Tässä ei ole kyse Venäjän vihaamisesta kansana tai kulttuurina, vaan kyse on heidän johtajiensa toiminnasta, joka koskee ja vaikuttaa meihin kaikkiin. On aika lopettaa tämä hyssyttely ja kohauttamisen aika. Meidän on puolustettava omaa maatamme ja Eurooppaa. Muuten seuraava provokaatio voi olla jo nurkan takana.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö