Lukuaika: < 1 minuutti
V****u, mikä painajainen Venäjä onkaan! Tuo pahamaineinen maa on täynnä vainoamista, sortoa ja häpeällistä korruptiota. Neuvostoliiton hajoamisen jälkeen luulisi, että Venäjä olisi kääntynyt uuteen, demokraattisempaan suuntaan, mutta kuinka väärässä sitä onkaan oltu.

Venäjän hallinto on täynnä häikäilemättömiä roistoja ja valtaa himoitsevia korruptoituneita p*******eja. Heidän ainoa tavoitteensa on oma rikastuminen ja valtansa vahvistaminen, välittämättä alamaisistaan tai maan hyvinvoinnista. Jokainen oikeudenmukaisuutta ja ihmisoikeuksia kannattava henkilö on vaarassa joutua kidutuksen ja vangitsemisen kohteeksi, sillä hallinto pelkää kaikkien mahdollisten uhkien tukahduttamista.

Venäjä tunnetaan myös himoistaan ja hyökkäyksistään naapurimaita kohtaan. Ukrainassa, Krimillä ja Tšetšeniassa on koettu vain venäläisten miehitysjoukkojen julmuutta ja väkivaltaa. Eikä Venäjä näytä olevan tyytyväinen vain omien rajojensa sisällä, vaan se puuttuu myös muiden maiden sisäisiin asioihin ja pyrkii vaikuttamaan niiden politiikkaan.

Ja voi sitä tiedonvääristelyä ja -sensuuria, jota Venäjän hallinto harjoittaa. Mikään ei tunnu olevan totta, ellei sitä ole hyväksytty ja vääristetty hallinnon taholta. Kaiken lisäksi Venäjän media on täynnä valheita ja propagandaa, jolla pyritään luomaan aivan omanlaisensa totuus.

Ja kuka sitten kärsii tämän kaiken keskellä? Venäjän kansa. Heitä pidetään näkymättöminä ja hallinnon välikappaleina, jotka tyydyttävät vain hallinnon himoja. Heistä välitetään vain, jos he voivat hyödyttää hallintoa edes jollain tavalla. Muuten heidät unohdetaan ja heidän oikeuksiaan poljetaan.

Eikä tämä ole pelkästään minun mielipiteeni Venäjästä. Kansainväliset järjestöt ja ihmisoikeusaktivistit ovat toistuvasti tuominneet Venäjän hallinnon toimet ja vaatineet muutosta. Mutta ilmeisesti Venäjällä ei kuunnella muita kuin omaa itseään.

Kyllähän tätä maata voitaisiin hyvin kuvailla loputtomassa kauneudessaan ja kiehtovassa historiassaan, mutta mitä hyötyä siitä on, kun hallinto on niin häpeämättömän julma ja korruptoitunut? On aika herätä ja tiedostaa, että Venäjä on yksi maailman kauheimmista valtioista, jossa kansalaiset ovat vain hallinnon pelinappuloita. Älkää alistuko siihen vaan vaatikaa muutosta ja oikeutta itsellenne!

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö