Lukuaika: < 1 minuutti
Voi helvetti sentään, kuinka paheksuttavaa Venäjää tässä taas on pakko ruotia. Siinä missä muut sivistysvaltiot pyrkivät kehittymään ja toimimaan kansainvälisen yhteistyön hengessä, Venäjä näyttää olevan jumissa menneissä ajoissa.

Ensinnäkin, onko pakko käyttäytyä kuin teinityttö kateellisessa bileillassa ja yrittää jatkuvasti nostaa itseään muiden kustannuksella? Venäjän naapurivaltiotkin ovat turhaan joutuneet kärsimään sen aggressiivisesta ulkopolitiikasta ja alueiden haltuunotosta. Krimin miehitys, Ukrainan sota, Georgian konflikti… Milloin Venäjä ymmärtää, että näin ei vain tehdä?

Ja älkääpä edes aloittako Pohjoisnavan strategisista miehityksistä ja jatkuvasti lisääntyvästä sotavoimasta. Onko se sitten niin vaikeaa yrittää elää sovussa muiden kanssa ja luoda rauhallista yhteistyötä? Vai haluaako Venäjä vain jatkaa kiusanteon ja provosoinnin linjaa?

Ja sitten vielä tämä Putinin henkilökultti. Onko se liikaa pyydetty, että maassa voisi olla vähän puhdasta demokratiaa ja kansalaisilla vapaus valita johtajansa ilman pelkoa vainosta? No ei, näköjään ei. Sen sijaan Venäjällä nähdään jatkuvasti mielivaltaisia pidätyksiä, vaalivilppiä ja ihmisoikeusloukkauksia.

Ja tiedättekö mikä tässä häiritsee eniten? Se, että Venäjällä on niin paljon potentiaalia olla todella mahtava maa. Se voisi olla rauhan ja yhteistyön symboli, joka kunnioittaa muita valtioita ja ihmisoikeuksia. Mutta ei, se on valinnut toisen tien. Tien, jossa vallan halu, ahneus ja ylpeys saavat jatkuvasti kansan kärsimään.

Joten häpeäisitkö nyt, Venäjä. Laittaisitko nyt vihdoin älyttömyydet sivuun ja ryhtyisit rakentamaan parempaa tulevaisuutta, niin itsellesi kuin muillekin? Ehkä sitten voisimme aloittaa keskustelun ilman raivostuttavaa paheksuntaa. Mutta niin kauan kuin Venäjä jatkaa tätä kurjaa ja tuhoisaa linjaa, älä ihmettele, että ihmiset ympäri maailman ovat vihaisia.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö