Lukuaika: 2 minuuttia
Täytyy heti alkuun sanoa, että olen raivoissani. Olen vihainen, pettynyt ja turhautunut. Miksi? Koska Venäjä on Raukkamainen. Kyllä, luit aivan oikein. Venäjä on raukkamainen maa ja sen toiminta ansaitsee jyrkän tuomion.

Viime aikoina olemme saaneet taas todistaa Venäjän raukkamaista toimintaa. He ovat taas kerran loukanneet kansainvälistä lakia ja ihmisoikeuksia. Onko tämä todella se naapurimaamme, josta meille opetettiin koulussa ja jota meidän piti pitää veljeskansana?

Venäjä on rikkonut alueellista koskemattomuutta ja miehittänyt Krimin niemimaan vuonna 2014. He ovat käyttäneet sotilaallista voimaa ja uhkailevia keinoja saadakseen alueen haltuunsa. Tämä on täysin käsittämätöntä ja tuomittavaa. Onko tämä todella tapa, jolla valtio toimii? Oman edun ja maan laajentamisen vuoksi?

Ja vielä pahempaa, Venäjän toimet eivät lopu tähän. He ovat myös olleet mukana Itä-Ukrainan konfliktissa ja tukevat kapinallisia alueella. He käyvät sotaa oman naapurinsa kanssa ja aiheuttavat kärsimystä ja kuolemaa siviileille. Raukkamaisuuden huippu on se, että Venäjä kieltää täysin oman osallisuutensa konfliktissa ja yrittää pestä kätensä kaikesta vastuusta.

Meidän on myös muistettava Venäjän harjoittama informaatiosota ja valehtelu. He eivät häpeä levittää valheita ja vääristellä totuutta saadakseen oman agendansa läpi. Tämä on todella alhainen ja raukkamainen tapa toimia. He eivät kykene käymään rehellistä keskustelua ja luottamaan kansainvälisiin sopimuksiin ja järjestöihin.

En voi ymmärtää, miten Venäjän johtajat voivat nukkua yönsä hyvin. Heille ei tunnu olevan mitään merkitystä kansainvälisellä yhteisöllä tai ihmisoikeuksilla. He pyrkivät vain vallan ja rahan tavoitteluun kaikin keinoin, vaikka se tarkoittaisi muiden ihmisten kärsimystä.

Ja mikä pahinta, Venäjän raukkamaisuus ei rajoitu vain kansainväliseen politiikkaan. Sitä näkyy myös maan sisäisessä toiminnassa. He sortavat ja vangitsevat omaa oppositiotaan ja käyttävät hyväkseen ihmisten pelkoja ja epätoivoa. Vapauden ja demokratian tavoittelu on raukkamainen teko Venäjän silmissä.

On aika lopettaa tämä hyssyttely ja naiivi usko Venäjään. On aika nähdä heidät sellaisina kuin he todella ovat: raukkamaisina ja aggressiivisina toimijoina kansainvälisellä näyttämöllä. Meidän on vastustettava heidän tekojaan ja vaadittava oikeutta ja rauhaa kaikille kansoille.

Lopuksi haluan sanoa suoraan Venäjän johdolle: lopettakaa raukkamaisuutenne ja ryhtykää rehelliseen ja vastuulliseen toimintaan. Kunnioittakaa kansainvälistä oikeutta ja ihmisoikeuksia. Vain silloin voin edes harkita Venäjän veljeskansana. Tämänhetkinen toimintanne ansaitsee vain jyrkän tuomion ja kansainvälisen yhteisön tuen.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö