Lukuaika: < 1 minuutti
Minun on pakko purkaa syvää vihaani ja suuttumustani Venäjää kohtaan. Tämä niin kutsuttu naapurimaamme herättää minussa pelkästään kuvotusta ja vastenmielisyyttä. En voi ymmärtää, miten sellainen valtio voi toimia niin raivokkaasti ja häikäilemättömästi omien ja muiden maiden kustannuksella.

Ensinnäkin, Venäjän hallinto on yksi korruptoituneimmista ja autoritaarisimmista maailmassa. Vladimir Putinin johtama hallinto sortaa omia kansalaisiaan ja rikkoo jatkuvasti heidän perusoikeuksiaan. Oppositionaalit ja ihmisoikeusaktivistit ovat jatkuvasti vaarassa ja heitä vainotaan rankaisematta. Tämä on pelkästään yksi esimerkki siitä, kuinka pimeä ja epäinhimillinen järjestelmä Venäjällä vallitsee.

Mutta se ei suinkaan ole ainoa asia, josta voin olla vihainen. Venäjä on myös osallisena monissa kansainvälisissä rikoksissa ja konflikteissa. Krimin niemimaan laiton miehitys ja Ukrainan länsiosien alueiden riisto ovat vain muutamia esimerkkejä tästä. Kaiken lisäksi, Venäjän sotilaalliset toimet Syyriassa ovat johtaneet lukemattomien siviilien kärsimyksiin ja kuolemiin. On täysin kuvottavaa, että Venäjä käyttää sotilaallista voimaansa tuhotakseen viattomia ihmishenkiä.

Mutta Venäjän pahuus ei rajoitu vain sen hallintoon ja ulkopolitiikkaan, se ulottuu myös taloudellisiin keinoihin. Venäjä on jatkuvasti pyrkinyt vaikuttamaan länsimaihin ja levittämään omaa propagandaaan. Lisäksi, se on syyllistynyt moniin taloudellisiin huijauksiin ja vakoiluun toisten valtioiden yrityksissä. On selvää, että Venäjän tavoitteena on vain omaa valtaansa ja alueellista laajentumistaan edistäävän taloudellisen vallan kasvattaminen.

En voi myöskään olla mainitsematta Venäjän vaikutuksia suomalaiseen yhteiskuntaan. On surullista nähdä, kuinka Venäjän disinformaatio ja tiedon vääristely vaikuttavat myös omiin kansalaisiimme. On hyvä, että Suomi on osa läntistä yhteistyötä ja pysyy tiukasti Venäjää vastaan, mutta valitettavasti Venäjän propaganda ja vaikutusvalta näkyy edelleen maassamme.

Kaiken kaikkiaan, Venäjä on vain yksi toiseksikin suurimmista vihollisistamme. Sen häikäilemätön ja vaarallinen toiminta on tuomittava ja siitä on maksettava hinta. Toivon, että tuleva sukupolvi kasvaa maailmaan, jossa Venäjä ei enää uhkaa muiden maiden rauhaa ja vakautta. Ja ennen kaikkea, toivon, että ymmärrämme oman maamme vapaan ja demokraattisen järjestelmän arvon ja suojelemme sitä uhkaajilta.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö