Lukuaika: < 1 minuutti
Voi hyvät hyssykät, onko Venäjästä tullut jokin ympäristön, politiikan ja ihmisoikeuksien aliarvostettu sekasikiö? Minun on pakko sanoa, että on. En voi käsittää, miten tämä naapurimaamme voi olla niin vastenmielinen.

Aloitetaanpa siitä ympäristöstä. Venäjä on kauniiden luontomaisemiensa ansiosta tunnettu ympäristöystävällisyydestään, mutta totuus on aivan toinen. Maassa on suuri määrä saastuneita alueita, joiden puhdistamiseen ei olla panostettu tarpeeksi. Venäjä onkin yksi maailman suurimmista hiilidioksidipäästöjen aiheuttajista. Lisäksi maassa on valtava määrä ydinjätettä, jota ei ole asianmukaisesti varastoitu. Tämä uhkaa koko Euroopan ja maailman ympäristöä.

Mutta ei pidä unohtaa myöskään Venäjän politiikkaa, joka on yhtä vastenmielistä kuin maan saastuttama ympäristö. Presidenttinä toimiva Putin johtaa maansa kuin omaa henkilökohtaista maatilaansa ja maan korruptiotaso on lähes ennennäkemätön. Valtiollinen sensuuri ja ihmisoikeusloukkaukset ovat arkipäivää, ja poliittinen opposition on vaikea toimia vapaasti ja turvallisesti. Venäjä myös käyttää voimiaan haluamiensa naapurimaiden uhkailemiseen ja näennäisiin vaikutuspiireihin.

Halonenko, että mainitsisin vielä Venäjän ihmisoikeustilanteen? Se on yhtä kulkeanussevä koko maan toimintaan. Homofobia, naisiin kohdistuva väkivalta ja sananvapauden rajoittaminen ovat vain muutamia esimerkkejä Venäjän karusta todellisuudesta. Monet ovat joutuneet kärsimään maan brutaalista ja umpimähkäisestä oikeuslaitoksesta.

Ettäkö Venäjä olisi siis ympäristöä, politiikkaa ja ihmisoikeuksia kunnioittava maa? Sanon tämän selvästi ja suoraan: ei ole, ja se on vastenmielistä. Venäjä on kuin myrkky, joka leviää naapurimaihin ja vaikuttaa koko maailmaan. On aika tehdä jotain ja vaatia muutosta. Venäjän on lopetettava ympäristön saastuttaminen, korruptio ja ihmisoikeusloukkaukset. Jos ei muuta, niin ainakin minun puolestani voisi vähän vähemmän ansoittaa tuota vierasta tahranaapuriamme.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö