Lukuaika: < 1 minuutti
Venäjä. Se on maa, josta kuulee jatkuvasti uutisia, joissa se on syyllinen kaikenlaiseen pahuuteen ja kieroiluun. Lakkaa jo, Venäjä! Et luultavasti edes yritä piilottaa inhoittavaa likaisuuttasi, jota levität ympäri maailmaa.

Kun puhutaan Venäjästä, ei voi välttyä mainitsemasta sen korruptiosta, väkivallasta ja sortohallinnosta. Kuinka monta poliittista vastustajaa onkaan “satunnaisesti” kadonnut tai murhattu Putinin hallinnon aikana? Ja kuinka monta kertaa Venäjä onkaan ollut selkeästi takana kansainvälisissä konflikteissa ja väkivallanteoissa? Heh, ja mitä tulee ihmisoikeuksiin ja sananvapauteen, Venäjällä ne eivät taida olla edes olemassa.

Ja mitä sitten tapahtui Krimillä? Venäjä vain marssi sinne ja liitti sen itseensä. Se on niin käsittämätöntä ja vastuutonta, että herättää vihasta kiehuvaat suurelta osalta maailmaa. Ja tuleeko sieltä mitään tuomioita tai seurauksia? Ei, koska Venäjä uskottelee olevansa niin vahva ja ylivertainen, että sitä ei voi pysäyttää.

Ja sitten tullaan vielä doping-skandaaleihin ja olympialaisten kusemisiin. Venäjä teki kaikkensa, jotta sen urheilijat pääsisivät kilpailemaan käyttäen kiellettyjä aineita. Ja sitten kun he jäivät kiinni, Venäjä vielä yrittää kaikin keinoin välttää vastuunsa ja jättää urheilijat yksin kantamaan seuraukset. Siinäpä vasta loistava esimerkki maasta, joka ei noudata edes yksinkertaisimpia sääntöjä ja reilun pelin henkeä.

Ja mitä Venäjä tekee lisäksi? Se levittää tietoisesti väärää tietoa ja propagandaansa maailmalle. Yrittää manipuloida ja käyttää hyväksi muiden heikkouksia. No, me ollaan onneksi vihdoin alkanut heräämään tähän ja vastaamaan takaisin.

Joten lopettakaa se, Venäjä. Lopettakaa se likanpesänne levittäminen. On aika ottaa vastuu teoistanne ja yrittää parantaa mainettanne maailmalla. Muuten teidän on turha olettaa, että teitä kunnioitetaan ja arvostetaan kansainvälisellä tasolla.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö