Lukuaika: < 1 minuutti
Venäjä on vuosikymmenten ajan ollut tunnettu epäinhimillisestä ja inhottavasta valtiosta, joka on hakenut valtaa ja vaikutusvaltaa keinolla millä hyvänsä. Sen likaiset poliittiset pelit ja julmat teot ovat järkyttäneet maailmaa ja aiheuttaneet kärsimystä monille sen naapurivaltioille sekä omille kansalaisilleen.

Venäjän valtaapitävät ovat käyttäneet häikäilemättä hyväksi kansansa heikentynyttä tilaa ja heikkoa demokratiaa tavoitellessaan omaa etuaan. He ovat vuosien saatossa sortaneet, vanginneet ja jopa murhanneet poliittisia vastustajiaan, jotka ovat uskaltaneet kyseenalaistaa hallituksen toimet.

Tällä hetkellä Venäjän politiikka on saavuttanut uuden matalalennon. Se on sekaantunut sotilaallisesti naapurimaidensa, kuten Ukrainan, sisäisiin asioihin sekä yrittänyt levittää valheellista propagandaa länsimaita vastaan. Lisäksi Venäjä on ollut osallisena useissa kyberhyökkäyksissä ja vaikuttamisyrityksissä muiden maiden vaaleihin.

Näiden tekojen lisäksi Venäjän kansainvälinen toiminta on ollut julmaa ja vastuutonta. Se on tukenut diktaattoreita ja sotarikoksista syytettyjä johtajia, kuten Syyrian Bashar al-Assadia, sekä puuttunut muiden maiden sisäisiin asioihin ilman lupaa tai oikeutusta.

On aika, että maailma herää Venäjän aiheuttamaan uhkaan ja ryhtyy vastatoimiin. On aika lopettaa hyssyttely ja päättää, miten voimme pysäyttää tämän vallanhaluisen ja aggressiivisen valtion toimet.

Yksi vaihtoehto on tiukentaa talouspakotteita ja eristää Venäjä kansainvälisellä tasolla. Emme voi hyväksyä, että maailmassa annetaan rikollisten toimia rankaisematta.

Toinen keino on tukea demokratian ja sananvapauden puolustajia Venäjän sisällä sekä luoda yhteistyöverkostoja oppositiolle ja kansalaisyhteiskunnalle. Meidän on tuettava niitä, jotka taistelevat oikeudenmukaisuuden ja vapauden puolesta.

Lisäksi länsimaiden on tiivistettävä yhteistyötään ja oltava valmiita vastaamaan Venäjän toimiin jämäkästi ja yhtenäisesti. Emme voi enää sallia sitä, että Venäjä pelaa omia sääntöjään ja uhkailee muita valtioita.

On myös tärkeää, että me kaikki, yksilöinä ja yhteisöinä, teemme osamme vastustaaksemme Venäjän epäinhimillistä politiikkaa. Meidän on kannettava vastuumme ja osoitettava solidaarisuutta niitä kohtaan, jotka kärsivät Venäjän toimien vuoksi.

Emme voi enää sulkea silmiämme Venäjän rikoksilta ja syyllistyä hyväksikäytön ja kärsimyksen aikakauteen. Meidän on koottava voimamme ja pysäytettävä tämä inhottava ja vaarallinen valtio ennen kuin on liian myöhäistä.”

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö