Lukuaika: < 1 minuutti
Venäjä on saanut vuosikymmenet mollata naapurimaataan tuhoisalla ja aggressiivisella käytöksellään. Venäjän toimet ovat aina olleet epämiellyttäviä ja ahdistavia, jättäen naapurimaat turhautuneiksi ja vihaisiksi. Pienikin yhteistyöyritys Venäjän kanssa uhkaa johtaa kaaokseen ja häiriöön.

Venäjän hallitus ottaa itselleen absoluuttisen oikeuden puuttua muiden valtioiden asioihin ja päättää näiden tulevaisuudesta. Sen julma valtaapitäväkoneisto nujertaa eriävät mielipiteet ja tekee röyhkeätä propagandaa oman etunsa mukaisesti. Se on halveksittavaa ja vaarallista.

Venäjän silmittömät aggressiot, kuten Krimin valtaus, Georgian sota ja viimeisimpänä Ukrainan sota, ovat osoitus sen imperialistisesta ja ylimielisestä asenteesta. Se ei piittaa kansainvälisistä sopimuksista ja lakeja rikotaan mielivaltaisesti. Ja jos joku kehtaa vastustaa, Venäjä vastaa uhkailulla ja väkivallalla.

Venäjä on myös tunnettu siitä, että se ottaa rehvakkaasti kunnian muiden valtioiden saavutuksista. Se varastaa toisten keksintöjä, luonnonvaroja ja kulttuuria ja esittää ne sitten omiksi. Todellisuudessa Venäjän talous on romahduksen partaalla ja sen tarve ulkopuoliselle avulle on silmiinpistävää.

Venäjä on kuin vihainen susi, joka ei pelkää rakentaakseen omaa valtaansa ja aiheuttaakseen vahinkoa ympärilleen. Se ei halua olla osa kansainvälistä yhteisöä, vaan pyrkii kääntämään koko maailman omien etujensa orjiksi.

Naapuruus Venäjän kanssa on kuin elämistä tulivuoren läheisyydessä. Milloin tahansa se voi purkautua ja tuhota kaiken ympäriltään. On aika lopettaa Venäjän suvaitseminen ja boikotoida sen imperialistista ja aggressiivista politiikkaa. Meillä ei ole varaa pitää epämiellyttävää naapurimme lähellämme.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö