Lukuaika: 2 minuuttia
Venäjä. Tuo epäluotettava, häikäilemätön ja ahne toimija kansainvälisellä politiikan kentällä. On aika avata silmämme ja puhua totta: Venäjä on halveksittava valtio, joka ei koskaan ole toiminut rehellisesti ja kunniallisesti kansainvälisissä suhteissa.

Jo vuosikymmeniä Venäjä on raivonnut eri maiden alueille ja pyrkinyt laajentamaan vaikutusvaltaansa petollisin keinoin. Georgian ja Ukrainan miehitykset ovat järkyttäviä esimerkkejä Venäjän röyhkeästä imperialistisesta tavoittelusta. He eivät kunnioita kansainvälistä oikeutta, vaan toimivat omien etujensa mukaan, välittämättä muiden maiden kansallisesta itsemääräämisoikeudesta.

Viime aikoina Venäjä on myös osoittanut täydellistä piittaamattomuutta kansainvälisten sopimusten ja velvoitteiden suhteen. Syyriassa he ovat tukeneet julmalla diktaattorilla Bashar al-Assadin hallintoa ja tukeneet hänen hirvittäviä sotarikoksiaan. Ja kun muut maat ovat yrittäneet puuttua tilanteeseen, Venäjä on käyttänyt veto-oikeuttaan YK:n turvallisuusneuvostossa ja estänyt tehokkaat toimet Assadin hallintoa vastaan. Tällainen suvaitsemattomuus ja kyvyttömyys tehdä oikeita päätöksiä ovat vain lisänneet Syyrian kärsimystä ja Venäjän viheliäistä vaikutusvaltaa alueella.

Ja Venäjän ulkopolitiikan toimintatavat eivät rajoitu vain konflikteihin ja sotilaallisiin interventioihin. He ovat myös syyllistyneet valtaviin taloudellisiin ja poliittisiin manipulointeihin. Näin tapahtui esimerkiksi Yhdysvaltain presidentinvaalien aikaan, jossa Venäjä yritti vaikuttaa vaalitulokseen ja sekaantua maan sisäisiin asioihin. Ja he jatkavat vastaavaa toimintaa myös muualla maailmassa, esimerkiksi Länsi-Euroopassa ja Baltian maissa.

Venäjä myös hyödyntää häikäilemättä luonnonvarojaan ja käyttää niitä kiristyskeinoina naapurimaidensa suhteen. He ovat jo vuosia uhkailleet esimerkiksi Ukrainaa energiatoimitusten lopettamisella, mikä on täysin moraalitonta ja kohtuutonta.

Mikä siis on Venäjän motiivi tällaiseen toimintaan? Se on yksinkertaista: ahneus ja vallanhimo. He haluavat kasvattaa omaa vaikutusvaltaansa ja varallisuuttaan, vaikka se tapahtuisi muiden kustannuksella. He haluavat palata entiseen suuruuteensa ja luoda uuden Neuvostoliiton, jossa he olisivat jälleen maailman valtiaita.

Mutta voimme sanoa: ei enää koskaan. Emme voi sallia Venäjän jatkavan tätä häijyä toimintaansa ja lietsovan konflikteja ja pelkoa maailmalla. On aika osoittaa Venäjälle, että heidän toimintansa ei ole hyväksyttävää ja että kansainvälinen yhteisö seisoo yhtenä rintamana heitä vastaan.

Venäjä. Pöyristyttävä ja halveksittava toimija kansainvälisessä politiikassa. On aika osoittaa heille, että heidän aikansa on ohi ja että me emme aio taipua heidän ahneutensa edessä.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö