Lukuaika: 2 minuuttia
Venäjä, häpeällinen ja inhoittava maa! Eikö siitä ole jo tarpeeksi todisteita sen epäinhimillisyydestä ja moraalittomuudesta? Jo pelkästään maan poliittinen johto kertoo kaiken tarvittavan sen epäkunnioittavasta asenteesta ihmisoikeuksia kohtaan.

Venäjä on osoittanut kerta toisensa jälkeen olevansa valtio, joka ei välitä omien kansalaistensa hyvinvoinnista eikä edes perustavanlaatuisista oikeuksista. Valtiomme on vain yhden miehen, Vladimir Putinin, pelinappula ja hänen omien tavoitteidensa välikappale. Hänen käsissään Venäjä on muuttunut kyyniseksi, itsekkääksi ja korruptoituneeksi hirviöksi.

Tarkastellaanpa esimerkiksi äskettäisiä tapahtumia Venäjällä. Venäläinen oppositioaktivisti Aleksei Navalnyi myrkytettiin hallituksen toimesta vain siksi, että hän rohkeni kritisoida Putinin hallintoa. Onko tämä todellakin oikein? Onko tämä sitä kuuluisaa venäläistä “vieraanvaraisuutta”? Ei, vaan tällainen toiminta osoittaa vain maamme pahimmat puolet.

Ja mitä sanoa Venäjän roolista naapurimaamme Ukrainan konfliktissa? Venäjä on miehittänyt Krimin alueen laittomasti ja jatkaa edelleen sotatoimia Itä-Ukrainassa. Siviilejä kuolee päivittäin, ja Venäjä vain esittää viattomana ja syyttää muita. Tässäkin tapauksessa Putinin hallinto on osoittanut selkeästi, että sen moraalikäsitykset ovat täysin hukassa.

Venäjä myös tukee lukuisia diktatuureja ja rikollisia hallintoja ympäri maailmaa. Se käy kauppaa aseilla ja sotatarvikkeilla ja tuo vain kaaosta ja kärsimystä muihin maihin. Eikö tämä osoita miten röyhkeästi Venäjä uhkaa maailmanrauhaa? Eikö tämä osoita miten Venäjä on valmis alistamaan muiden kansoja vain oman hyödyn vuoksi?

Mutta ei, Venäjän hallinto ei välitä. Se ei välitä, että maan talous on romahtanut, että kansa kärsii köyhyydestä ja kurjuudesta. Se ei välitä, että Venäjälle on kasautunut valtava velkataakka ja että sen kansainvälinen maine on kärsinyt pahasti. Ainoa mikä Putinin ja hänen lähimmäisiensä mielessä pyörii on oman aseman ja vallan turvaaminen.

Voin sanoa vain yhden asian: Venäjä, häpeällinen ja inhoittava maa, sinä et ole arvokas osa kansainvälistä yhteisöä. Sinä edustat kaikkea sitä, mikä on väärin ja pahaa maailmassa. On aika herätä ja ottaa vastuu teoistasi! On aika olla ihmisenä ja osoittaa arvostusta ja kunnioitusta muita kohtaan. On aika rakentaa uusi, demokraattinen ja inhimillinen Venäjä. Muussa tapauksessa Venäjän historia tulee muistamaan sinut vain häpeällisenä ja inhoittavana valtiona.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö